Projekt od 5,3 milijuna: Uskoro poludnevni boravak za djecu i u Đurđevcu

Mladen Fajdetić, ravnatelj koprivničkog Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje, u srijedu je potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zrno nade za nas mlade“. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a Centru Svitanje odobreno je 5,3 milijuna kuna.

Kako ističu u Svitanju, ovim će se projektom, uz već postojeće poludnevne boravke u Koprivnici i Ludbregu, proširiti usluge poludnevnog boravka i na grad Đurđevac, što će zahtijevati i dodatno zapošljavanje. Socijalna usluga poludnevnog boravka u Đurđevcu bit će namijenjena za djecu i mlade u dobi od sedam do 18 godina bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te za djecu i mlade s problemima u ponašanju.

Provedbom projekta će se, uz već postojeće, dodatno proširiti socijalne usluge na području Koprivničko-križevačke županije i povećati dostupnost potrebnih socijalnih usluga. Formirat će se i novi mobilni tim, čiji će stručni radnici pružati usluge savjetovanja i pomaganja za biološke, posvojiteljske i udomiteljske obitelji na đurđevačkom području. Navedenim projektom osigurat će se zapošljavanja stručnih radnika, a nabavit će se i dva osobna automobila kao podrška radu mobilnom timu. Provođenjem projektnih aktivnosti ojačat će se pretpostavke za provođenje procesa deinstitucionalizacije, te će se smanjiti potreba za izdvajanjem djece i mladih iz obitelji.

U samoj pripremi projekta stručnu pomoć pružila je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, koja će nastaviti pružati daljnju podršku i u provedbi. Predviđeno trajanje aktivnosti projekta je 24 mjeseca, a ostvaren je u sklopu Poziva „Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije“.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI