Projekt Ruka podrške: Zaposlene žene brinule se o 203 starije osobe

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prostoru Inkubatora kreativnih industrija održana je završna konferencija projekta Ruka podrške, a riječ je o projektu čiji je cilj unaprijediti mogućnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja kako bi pružile podršku u potporu starijim osobama.

– Zahvaljujući projektu zaposleno je 32 žene za pružanje potpore starijim i nemoćnim osobama, osobama u nepovoljnom položaju, osobama koje su ovisne o tuđoj pomoći, ali i kojima pravo na pomoć u kući nije priznato po drugoj osobi. U projekt su bile uključene 203 starije osobe – rekli su iz Kluba Mariška.

Zaposlene žene kroz projekt su dobile priliku steći obrazovanje, odnosno organizirano im je osposobljavanje za poslove njegovateljice, a time su stekle uvjerenje koje će im pomoći u daljnjem zapošljavanju.

Valentina Čadavec, predsjednica Kluba Mariška istaknula je kako se zahvaljujući projektu krenulo u nove smjerove, a sve u cilju pobljšanja skrbi za starije osobe na području grada Koprivnice.

FOTO Grad Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI