Projekt Share music: Mladi će se povezati preko glazbe i umjetnosti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U četvrtak je u Gradu Koprivnici održana početna konferencija projekta Sharing music and connecting people in the cross-border area, odnosno Share music, u sklopu programa prekogranične suradnje Mađarska i Hrvatska.

– Ovo je partnerski projekt Grada Koprivnice s mađarskim Gradom Hevizom, a radi se o projektu vrijednom 152 tisuće eura, od čega je udio Grada Koprivnice oko 90 tisuća eura, dok Europska unija financira ostali dio. Izuzetno smo ponosni na sve rezultate koje ostvarujemo putem ovog projekta – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Gradonačelnik je istaknuo kako će se kroz ovaj projekt razviti jedan vid kulturne suradnje, prisjetiti se naše tradicije, razmjenjivati znanja i iskustva, učiti, ali i štititi različitosti, a sve to uz najveći udio glazbe i svega onoga što kultura i umjetnost nosi i čuva u sebi.

– Sam projekt je povezivanje mladih u prekograničnom području, a fokus je stavljen prvenstveno na mlade ljude od deset do 25 godina. Cilj je povezati mlade putem niza različitih kreativnih radionica, glazbe i umjetnosti – istaknula je Maja Balaško Kiš, voditeljica Odsjeka za europske poslove.

Cijeli projekt je zapravo osmišljen na način da mladi intenzivno surađuju, no nažalost danas se suočavamo sa situacijom koronavirusa, te gosti iz Mađarske nisu bili u mogućnosti doći. Dakle, radionica o tradicijskim glazbalima koja se trebala održati bit će na način da će učenici iz Hrvatske sudjelovati aktivno, dok će mađarski učenici sve pratiti virtualno.

FOTO Iva Šandrovčan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI