Projekt SolidEU povezat će ‘žene iz centra svijeta’ sa četiri inozemne udruge

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ludbreška udruga ‘Žene iz centra svijeta’ poznata je po aktivnosti svojih članica i brojnim projektima i radionicama koje redovito održavaju. Jedan od njih je 20 tisuća eura vrijedan projekt pod nazivom SolidEU u sklopu kojeg će ludbreška udruga biti partner sa četiri inozemne udrugu. Zbog situacije s koronom provest će se kasnije od očekivanog, no ovo je uz poznatu ‘Bakinu hižu i dedekov dvor’, ‘Tikvijadu’ i ‘Božić u bakinoj hiži’ biti jedan od najvećih projekata ove aktivne udruge.

Predsjednica udruge Ana Katana

Projekt SolidEU (‘Prema solidarnosti i toleranciji u EU’) odobren je u okviru programa Europa za građane, mjera bratimljenje gradova. Nositelj i prijavitelj projekta je udruga “Žene iz Centra svijeta”, a partneri su Grad Ludbreg te udruge iz Austrije, Slovenije, Srbije i Crne Gore. Obzirom na aktualnu situaciju projekt vrijedan preko 20 tisuća eura provest će se u lipnju 2021. godine.

Jedan od glavnih ciljeva projekta su promocija solidarnosti na lokalnoj razini, povezivanje europskih građana različitih nacionalnosti, promocija raznolikosti, tolerancija i intekulturalni dijalog. Projekt će uključivati predavanja stručnjaka iz komunikologije, EU stručnjaka, interaktivne radionice, grupni rad i diskusije.

Foto: Ivana Dežić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI