Projekt turističkog razvoja pojasa uz rijeke Dravu i Muru financirat će se sredstvima iz Europske unije

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Projekt Odgovorna zelena destinacija „Amazon of Europe, u kojem je jedan od partnera naša županija, našao se među prihvaćenim projektima koji je prošlog tjedna u sklopu trećeg poziva odobrio Odbor za praćenje transnacionalnog programa Interreg Danube.

Radi se o projektu ukupne vrijednosti 2.428.000 eura, od kojih se na proračun županije odnosi 145.000 eura.

Koprivničko-križevačka županija svoj će dio budžeta sufinancirati sa 85 posto iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a projekt će službeno početi u srpnju ove godine i trajat će 30 mjeseci – priopćili su iz Županije.

Svrha projekta je razviti destinaciju koja će razviti turizam koji kombinira socijalne i tehnološke inovacije, zajedničku strategiju i zajedničke turističke proizvode.

Kako su rekli iz županije projekt će razviti prirodne i kulturne baštine te resursa u području budućeg prekograničnog Rezervata biosfere Mura–Drava–Dunav na području pet zemalja, što će omogućiti jedinstveno iskustvo za posjetitelje. Planira se razvoj destinacije uz promociju novih turističkih proizvoda temeljenih na zelenim, riječnim, pješačkim i kulturnim stazama.

Foto (ustupila Koprivničko-križevačka županija)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI