PROJEKT Uskoro počinje energetska obnova Doma kulture u Đurđevcu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Potpisivanjem ugovora između Grada Đurđevca i izvođača radova, zagrebačke tvrtke Hidro eko futura najavljen je skori početak radova energetske obnove Doma kulture u samom središtu Đurđevca. Investicija je vrijedna 3,8 milijuna kuna od čega su dva milijuna osigurana iz fonda Europske unije, a očekuje se i potpora od 1,4 milijuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pa će gradski udio biti samo 400.000 kuna.

Domu kulture trenutno je energetski najneučinkovitija gradska zgrada, a radovi će obuhvatiti obnovu krovišta, izradu termo fasade, ugradnju nove stolarije te modernizaciju rasvjete i sustava grijanja.

-Zahvaljujući ovom projekta ušteda u potrošnji energenata će iznositi 80 posto. Svi radovi na energetskoj obnovi će biti obavljeni do kraja ove godine, a za održavanje manifestacija koje su se prije odvijale u Domu kulture u slučaju potrebe koristit će se drugi odgovarajući prostori – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U planu Gradske uprave je i unutrašnje uređenje Doma kulture koje bi obuhvatilo proširenje pozornice, ugradnju novih sjedalica i nabavu opreme za modernu multimedijalnu dvoranu.

-Taj projekt smo prijavili također za potporu iz fonda Europske unije i to kroz program prekogranične suradnje – zaključio je Hrvoje Janči.

FOTO: Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI