PROJEKT Uskoro počinje energetska obnova Doma kulture u Đurđevcu

Podravski list profile

Potpisivanjem ugovora između Grada Đurđevca i izvođača radova, zagrebačke tvrtke Hidro eko futura najavljen je skori početak radova energetske obnove Doma kulture u samom središtu Đurđevca. Investicija je vrijedna 3,8 milijuna kuna od čega su dva milijuna osigurana iz fonda Europske unije, a očekuje se i potpora od 1,4 milijuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pa će gradski udio biti samo 400.000 kuna.

Domu kulture trenutno je energetski najneučinkovitija gradska zgrada, a radovi će obuhvatiti obnovu krovišta, izradu termo fasade, ugradnju nove stolarije te modernizaciju rasvjete i sustava grijanja.

-Zahvaljujući ovom projekta ušteda u potrošnji energenata će iznositi 80 posto. Svi radovi na energetskoj obnovi će biti obavljeni do kraja ove godine, a za održavanje manifestacija koje su se prije odvijale u Domu kulture u slučaju potrebe koristit će se drugi odgovarajući prostori – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U planu Gradske uprave je i unutrašnje uređenje Doma kulture koje bi obuhvatilo proširenje pozornice, ugradnju novih sjedalica i nabavu opreme za modernu multimedijalnu dvoranu.

-Taj projekt smo prijavili također za potporu iz fonda Europske unije i to kroz program prekogranične suradnje – zaključio je Hrvoje Janči.

FOTO: Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Dan samaca oborio sve rekorde

Dan samaca koji se u Kini obilježava 11. studenog kao dan neudatih Kineskinja i neoženjenih Kineza postao je azijska verzija američkog Crnog petka. Kako piše

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti