Projekt Via Saint Martin poboljšava hodočasnički i outdoor turizam

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ovih su dana počeli radovi na izgradnji kampa u sklopu projekta “Promicanje promocije i razvoja transnacionalnih hodočasničkih ruta povezanih s održivim i kulturnim turizmom”, skraćeno – VIA SAINT MARTIN.

Projekt se provodi u okviru programa suradnje Interreg Mađarska – Hrvatska 2014. -2020. u partnerstvu s Općinom Zalaszentmárton iz Mađarske. Vrijednost projekta je 350.000 eura, dok je udio Grada Ludbrega  oko 182.000 eura, od čega 85 posto financira EU, a preostali dio Grad Ludbreg.

– Usprkos brojnim izazovima koje je pred nas stavila situacija s pandemijom, nastavili smo s razvojem turizma. Ovaj projekt spoj je hodočasničkog turizma i outdoora, što se pokazalo kao odlična kombinacija postojećeg i onoga što turisti u ovom novom normalnom najviše traže, odnosno povezuje održivi i kulturni turizam. Projekt je nastavak naše strategije ulaganja u turizam, prije svega u hodočasničke sadržaje – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Ciljevi projekta su razvoj novih usluga u obliku tematskog turizma kao novootvorene turističke atrakcije, uspostavljanje zajedničke hodočasničke tematske rute koje će povezati grad Ludbreg i Zalaszentmárton, poboljšanje uvjeta prihvaćanja turista i posjetitelja na tematskoj ruti izgradnjom novih smještajnih jedinica te podrška lokalnim gospodarstvima i održivom turizmu.

Projektne aktivnosti koje će se provoditi su izrada zajedničkog programa za hodočasnički turizam, organizacija kulturnih događanja, razvoj aplikacije za promociju nove turističke ponude, uspostavljanje tematske rute i opremanje turističkim sadržajima, poboljšanje usluga smještaja za posjetitelje na lokacijama te testiranje hodočasničkog programa i izviđanje rute.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI