Projekt „Zaposli pa pomozi“ osigurao pomoć i skrb za starije: osam vrijednih žena brine se o 46 mještana Drnja i Đelekovca

U projektu „Zaposli pa pomozi“, osim Općine Drnje i Đelekovec, sudjeluje još i Općina Novigrad Podravski kao korisnik sredstava te općine Peteranec, Hlebine, Rasinja, Gola, Legrad i Koprivnički Ivanec, kao projektni partneri

U Općinama Drnje i Đelekovec u tijeku je provedba projekta „Zaposli pa pomozi“, financiranog u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Obje općine zapošljavaju po četiri žene, pripadnice ciljane skupine, koje pružaju usluge potpore i podrške za ukupno 46 krajnjih korisnika s područja ovih Općina. Kroz projekt je financirano i obrazovanje te osposobljavanje pripadnica ciljane skupine kroz dva programa edukacija: gerontodomaćica i jednostavni poslovi u zanimanju kuhar. Sve zaposlene žene završile su jedan od odabranih programa osposobljavanja, kojima je cilj bio povećati konkurentnost polaznica na tržištu rada te ih pripremiti za poslove koje obavljaju u sklopu projekta.

Pripadnice ciljane skupine – Općina Drnje

U projektu „Zaposli pa pomozi“, osim Općine Drnje i Đelekovec, sudjeluje još i Općina Novigrad Podravski kao korisnik sredstava te općine Peteranec, Hlebine, Rasinja, Gola, Legrad i Koprivnički Ivanec, kao projektni partneri. Na području svih navedenih općina zaposleno je ukupno 49 žena koje pružaju usluge potpore i podrške za trenutno 267 krajnjih korisnika, također s područja spomenutih općina.

Zaposlene žene, pripadnice ciljane skupine, teško su zapošljive žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, dugotrajno nezaposlene žene u službenoj evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Zapošljavanjem pripadnica ciljane skupine želi se unaprijediti njihov radni potencijal, a radi ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti. Pripadnice ciljane skupine zaposlene su na period od 24 mjeseca, tijekom kojih pružaju potporu i podršku krajnjim korisnicima, starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Krajnjim se korisnicima kroz projekt “Zaposli pa pomozi” pruža pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pruža pomoć kroz razgovore i druženje, uključivanje u društvo te pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Osim devet općina s područja Koprivničko-križevačke županije, u projektu kao partneri sudjeluju još i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci te Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Stručnu pomoć u provedbi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Općine Novigrad Podravski
Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI