Projekt Zaželi-provedi nastavlja s radom: Devet žena skrbit će o 70 starijih

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Društveni dom bio je mjesto konferencije projekta Zaželi-provedi kojim se zaposlilo devet žena za brigu o 70 starijih i nemoćnih mještana. Konferenciji je prisustvovao i župan Darko Koren, zamjenik Ratimir Ljubić, načelnik Općine Virje Mirko Perok, voditeljica projekta Kristina Filipović te mnogi drugi.

– Projekt je vrijedan 781 tisuću kuna, u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a trajanje mu je 15 mjeseci. Cilj je zaposliti devet teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja općine te tako unaprijediti njihov radni potencijal, ublažiti posljedice nezaposlenosti te povećati konkurentnost na tržištu rada. Istovremeno, važno je potaknuti i socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za 70 starijih i nemoćnih osoba kojima je podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti itekako potrebna – rekli su iz Županije.

Vrlo je važno istaknuti kako Općina Virje tijekom nekoliko mjeseci, kada je prvi projekt završio, nije zaboravila na potrebite te je nastavila financirati aktivnost iz svog proračuna.

– Nadam se da ćemo u nastavku projekta biti jednako uspješni, a sve to zahvaljujući vama, drage žene, koje ste se kroz ovaj program zaposlile, ali i pružile radost i pomoć našim starijim i nemoćnim mještanima. Zahvaljujem vam u njihovo ime – kazao je načelnik Perok. (eb)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI