Projektom dodijeljene potpore za samozapošljavanje žena i mladih

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Darko Koren, župan i Ratimir Ljubić, zamjenik župana prisustvovali su završnoj konferenciji projekta Partnersto za sve 2 koja se održala online. Završnom konferencijom zaključen je projekt koji se provodio posljednih 30 mjeseci, a njime je omogućeno zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena, žena i mladih do 29 godina.

– Projektom je uz provođenje brojnih edukacija i aktivnosti dodjeljeno 13 potpora za samozapošljavanje žena i mladih u vrijednosti 390 tisuća kuna, čime im je pružena financijska podrška za ulazak u svijet poduzetništva.

Župan je istaknuo kako je ovo jedan od vrijednih alata kojima se suprotstavljamo nezaposlenosti kao jednim od najvećih problema hrvatskog gospodarstva.

– U sklopu projekta revidirana je postojeća županijska Strategija razvoja ljudskih potencijala, a Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje su se priključila tri nova člana, te je trenutan broj 29.Organizirane su i radionice za članove LPZ-a s ciljem stjecanja novih znanja, uređen je prostor tehničkog tajništva LPZ-a, a osiguran je i pristup konferencijskoj dvorani osobama s invaliditetom – kazao je Ratimir Ljubić, zamjenik župana.

Melita Birčić, ravnateljica PORE naglasila je kako su provedene sve aktivnosti, radionice i edukacije koje su obuhvatile 130 osoba, a posebno što je omogućeno 13 potpora za start poduzetničke priče.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI