Prometne nesreće natjerale ih na gradnju: U gradu uskoro tri nova kružna toka

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća u Ludbregu, održanoj prije mjesec dana, između ostalih pojavilo se pitanje gradnje dugo očekivanih kružnih tokova u Ludbregu. Naime, vijećnik Ivan Lončarić uputio je pitanje kada se očekuje izgradnja kružnih tokova u Hrastovskom i Selniku.

O ovoj temi pisao je u ponedjeljak Podravski list…

Gradonačelnik Bilić odgovorio je kako su projekti završeni te da se uskoro očekuje početak radova, no da oni u potpunosti ovise o Hrvatskim cestama koje provode ove projekte.

– Rotor na D24, dionici Ludbreg – Zabok i koja prolazi kroz Hrastovsko, u potpunosti je projekt Hrvatskih cesta koji je napravljen i sada se kreće u otkup zemljišta. Na toj dionici radit će se čak dva rotora. Prvi će biti kod ‘tri lipe’ koji se izmješta prema naselju Kućan tako da se lipe ne diraju, a drugi se radi na dijelu koji se križa sa županijskom cestom od Poljanca prema Vinogradima Ludbreškim – odgovorio je gradonačelnik Bilić te dodao kako se upravo na tom mjestu događaju prometne nezgode, što su prepoznale i Hrvatske ceste.

Upravo zbog opasnog raskrižja i potrebe za rotorom Hrvatske će ceste, osim izrade projekta, financirati i izradu projektne dokumentacije i otkupa zemljišta, no isto tako gradonačelnik Bilić naglasio je kako zbog financiranja oni to rade u svom ritmu te bi projekt uskoro trebao krenuti. Što se tiče rotora u Selniku, on bi se također trebao početi raditi do kraja godine prema informacijama koje su sada dostupne.

– Što se tiče rotora na državnoj cesti broj dva u Selniku, on bi se trebao početi graditi do kraja godine. Tamo je već sve riješeno, otkup i projekti i suglasnosti. Tamo se sve odužilo jer ima rušenja i razmještanja ograda budući da je raskrižje takvo da je sve skupa stisnuto. Što se tiče provedbe i financiranja, također je sve pod ingerencijom Hrvatskih cesta – rekao je gradonačelnik.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI