Prometni kaos kod vrtića: Livada zjapi prazna, a parkinga nema

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Uz zgradu đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačak u Ulici Tina Ujevića u jutarnjim i popodnevnim satima, kad roditelji dovoze i dolaze po svoje mališane, vlada pravi prometni kaos.

Parkiralište ispred zgrade vrtića ima kapacitet za samo deset auta pa su roditelji prisiljeni parkirati i na cesti, što stvara prometne čepove i uzrokuje nervoze vozača koji moraju prolaziti tom cestom. Roditelji koriste i parkiralište obližnje stambene zgrade, što pak uzrokuje nezadovoljstvo stanara jer se često zna dogoditi da zbog gužvi svojim autima ne mogu izaći s parkirališta.

– Mi nemamo odgovarajuće parkiralište i jednostavno smo prisiljeni stati na cesti. Moramo biti oprezni kako bi se izbjegle prometne nesreće jer u udarnom terminu oko osam sati ujutro tu je ispred zgrade “stampedo” – kaže Siniša Plemenčić, jedan od roditelja. 

Na problem parkirališta roditelji već duže upozoravaju gradske čelnike, kao i članove vrtićkog Upravnog vijeća. Znalo je, kažu roditelji, biti i verbalnih sukoba oko parkiranja auta jer ima vozača koji baš i nemaju strpljenja za čekanje da se gužve raščiste. 

– U cijeloj je priči najžalosnije to što ispred zgrade vrtića godinama zjapi prazna ogromna livada, a mi nemamo gdje parkirati aute. Nikome nije jasno zašto se jedan dio te livade ne iskoristi za proširenje parkirališta vrtića, čime bi se izbjegle gužve, a i svađe vozača – kaže Siniša Plemenčić. 

Gradonačelnik Hrvoje Janči ističe kako se radi na rješavanju problema parkiranja ispred zgrade vrtića. 

– Osobno ujutro i popodne dolazim u vrtić pa sam vrlo dobro upoznat s prometnom problematikom u tim terminima. Trenutno je u tijeku izrada projekta za livadu ispred zgrada vrtića i srednje škole kako bi se taj prostor stavio u funkciju. Dio tog prostora planiramo iskoristiti i za proširenje parkirališta vrtića. Plan je da se radovi na proširenju parkirališta obave tijekom ove godine – kaže Hrvoje Janči.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI