Prometni kaos u poslovnoj zoni: “Grad bi trebao urediti parking za kamione”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Poduzetnici koji imaju pogone u poduzetničkoj zoni Dravska već duže bezuspješno upozoravaju na prometnu problematiku koja se svakodnevno javlja na prilaznoj cesti.

Za kamione koji dolaze na utovar i istovar nemaju odgovarajuće parkiralište pa ih vozači parkiraju na cesti unatoč znakovima zabrane zaustavljanja i parkiranja. Cesta je dosta uska pa su u takvim slučajevima vozači koji obilaze ili prolaze pokraj parkiranih kamiona na pravim mukama. I sami smo svjedočili situaciji u kojoj je u posljednji tren izbjegnuta prometna nesreća.

Za poduzetnike, dodaje Međimorec, idealno bi bilo i da Grad krene u projekt spajanja prilazne ceste u poduzetničkoj zoni s cestom u Ulici Ivana Česmičkog

– Vozači koji čekaju na utovar i istovar nemaju drugo rješenje nego kamionima čekati na cesti. U zoni je smješten i pogon za predaju otpada za reciklažu pa stalno prolaze kamioni i kad ima onih koji su parkirani na cesti nastaje pravi prometni kaos – priča nam Miroslav Međimorec, direktor tvrtke Eurospužva.

U poduzetničkoj zoni Dravska ima praznih parcela pa bi se taj problem, dodaje Međimorec, mogao vrlo lako riješiti.

– Grad bi trebao na jednoj od slobodnih parcela urediti parkiralište za deset kamiona i promet bi normalno tekao. Vozači bi čekali na tom parkiralištu sve do trena kad mogu doći do mjesta za utovar ili istovar – kaže Miroslav Međimorec.

Za poduzetnike, dodaje Međimorec, idealno bi bilo i da Grad krene u projekt spajanja prilazne ceste u poduzetničkoj zoni s cestom u Ulici Ivana Česmičkog, čime bi i teretni promet bio “maknut” s gradskih ulica.

Miroslav Međimorec

– Uređenjem novog raskrižja u Ulici Čarda ništa se nije dobilo jer kamioni i dalje moraju voziti po gradskim ulicama. Izgradnjom nadvožnjaka ili postavljanjem rampe preko pruge može se napraviti spoj prilazne ceste u zoni i ceste u Ulici Ivana Česmičkog, što bi riješilo i taj problem – zaključio je Miroslav Međimorec.

Poslali smo i upit gradskoj upravi što namjerava učiniti u rješavanju prometne problematike u Dravskoj, no do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI