Prometnik i skretničar “skrivili” iskakanje vlaka, šteta 830.000 kuna!

Kako doznajemo, Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je proteklih dana, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (50) i (53) zbog kaznenog djela ugrožavanja posebnih vrsta prometa.

-Optužnicom se okrivljenog 50-godišnjeg prometnika vlakova i okrivljenog 53-godišnjeg skretničara tereti da su 28. rujna 2020. u Čakovcu, kod preusmjeravanja putničkog vlaka prilikom ulaska u željeznički kolodvor, postupili protivno propisima o upravljanju željezničkim prometom i neoprezno rukovali skretnicom – ističu tužitelji.

Zbog navedenog je došlo do promjene skretnice u trenutku kad se vlak nalazio na skretnici, pa se jedan dio kompozicije nastavio kretati po jednom, a drugi dio po drugom kolosijeku, nakon čega je kompozicija iskočila iz tračnica. Na pruzi i na vlaku je nastala šteta veća od 830.000,00 kuna.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI