PROMO: Godinu dana uspješnog projekta “Zaželi – Brižne žene podravske”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dana 27. rujna 2018. u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava potpisan je ugovor o financiranju programa Zaželi – program zapošljavanja žena. Od potpisa ugovora prošlo je više od godinu dana i od tada se na području Općine Kalinovac provodi projekt Zaželi – „Brižne žene Podravske“.

Projekt je financiran 100% iz Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je bio omogućiti pristup rada zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na ruralna područja. Partneri na projektu su  općine Ferdinandovac, Molve, Podravske Sesvete i Novo Virje te Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Projekt je vrijedan 3.083.630,35 kuna. Tim sredstvima osigurane su plaće za svih 18 žena, a uz njih zaposlena je i voditeljica projekta koja prikuplja dokumentaciju, te izrađuje Izvješća. Svaka od općina ima po jednog koordinatora koji dio svog radnog vremena radi na projektu i vrši kontrolu rada nad ženama.

Također, na mjesečnoj razini osigurana je nabava kućanskih i higijenskih potrepština za svih 112 krajnjih korisnika u vrijednosti do 200,00 kuna mjesečno.

Kroz zapošljavanje projektom nezaposlene žene preuzele su brigu o starijim i nemoćnim osobama. Svakodnevno pomažu korisnicima u obavljanju kućanskih poslova, pomažu im u održavanju osobne higijene, daju podršku korisnicima kroz razgovor i druženje. Uz to, pomažu im u ostvarivanju različitih prava, odnosno dostavi lijekova, namirnica, dostavi i plaćanju računa i slično.

Projektom je osigurano 18 novih bicikala pomoću kojih je olakšana mobilnost i obilazak krajnjih korisnika. Izrađeni su i promo materijali sa informacijama o projektu, tiskane majice sa logom projekta, nabavljena je radna i zaštitna odjeća i obuća za žene zaposlene na projektu. Osim zapošljavanja, 18 žena će imati priliku proći kroz verificirane programe osposobljavanja za poslove geronto domaćica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI