[PROMO] Grad Koprivnica sufinancira nabavu udžbenika za učenike osnovih škola, evo kako do subvencije

Tako će i ove školske godine učenike na klupama dočekati bilježnice namijenjene baš za njih. Učenici od 1. do 4. razreda dobiti će po 14 bilježnica u paketu, a učenici od 5. do 8. razreda po 20 bilježnica


Autor: podravski.hr — 25.08.2018. / 16:08 Aktualno

Grad Koprivnice i ove godine ulaže značajna sredstva u osnovne škole

Grad Koprivnica zajedno sa partnerima dvanaestu godinu za redom za sve učenike, polaznike osnovnih škola s područja grada osigurao je besplatne bilježnice. Tako će i ove školske godine učenike na klupama dočekati bilježnice namijenjene baš za njih. Učenici od 1. do 4. razreda dobiti će po 14 bilježnica u paketu, a učenici od 5. do 8. razreda po 20 bilježnica. Riječ je o projektu koji ima za učenicima i roditeljima omogući što kvalitetnije i bolje uvjete za rad. Ove godine prikupljena su financijska sredstva u iznosu od 148.750,00 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 221.592,28 kuna. Grad osigurava razliku od 72.842,28 kuna.
– Želja nam je roditeljima što više olakšati pripremu za školsku godinu. Sva potrebna oprema za školu i ostale potrepštine iziskuju velike financijske izdatke stoga im mi kroz besplatne bilježnice i sufinanciranje udžbenika nastojim pomoći – objasnio je gradonačelnik Mišel Jakšić.
Osim na besplatne bilježnice, učenici osnovnih škola s prebivalištem na području grada Koprivnice ostvaruju pravo na (su)financiranje troškova nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava. Ono se odnosi ovisno o razredu, odnosno podijeljeno je u kategorije od 1. do 4. razreda, zatim 5. i 6. te 7. i 8. razred, a ovisno od mjesečnom prihodu po članu kućanstva. Sufinanciranje tako može iznositi od 1. do 4. razreda od 60 do 600 kuna, za 5. i 6. razred od 100 do 1000 kuna te za 7. i 8. razred od 120 do 1200 kuna.
– Grad Koprivnica svrstava se u sam vrh kada pričamo o ulaganjima u obrazovanje. Cilj nam je biti grad mladih, a samo ulaganjem u obrazovanje to možemo biti – poručio je gradonačelnik Jakšić.
I ove godine učenicima s teškoćama u razvoju, kojima je potrebna pomoć bit će osigurani pomoćnici u nastavi i to zahvaljujući projektu Odjek III. Grad Koprivnica nositelj je projekta, a partneri su Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, Osnovna škola „Braća Radić“, Osnovna škola „Đuro Ester“ i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ .
– Veze koje se stvaraju između pomoćnika, roditelja, djeteta i učitelja pokazuju koliko je ovo značajan projekt. Ovo je standard ispod kojeg više ne možemo ići. Upravo kroz njega vidi se i veliko koprivničko srce – kazao je gradonačelnik Jakšić.
Važno je za istaknuti kako je Grad Koprivnica zahvaljujući europskim sredstvima započeo radove na energetskoj obnovi Osnovne škole „Braća Radić“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.997.000,00 kuna. Udio financiranja EU iznosi 6.041.597,84 kuna, dok udio Grada Koprivnice iznosi 3.955.402,16 kuna. U novu školsku godinu od idućeg tjedna krenut će ukupno 2491 učenik, od kojih je 310 prvašića.
ŠTO VAM SVE TREBA
Grad Koprivnica temeljem Odluke o ostvarivanju prava na (su)financiranje troškova nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola s prebivalištem na području grada Koprivnice u školskoj godini 2018./2019. („Glasnik Grada Koprivnice“ 6/18), poziva roditelje/skrbnike da podnesu Zahtjev za ostvarivanje prava na (su)financiranje nabave udžbenika.
Uz Zahtjev za ostvarivanje prava na (su)financiranje nabave udžbenika dostavlja se i sljedeća dokumentacija:
1. Dokazi o prebivalištu (preslike važećih osobnih iskaznica ili uvjerenja o prebivalištu)
2. Rodni listovi djece
3. Dokazi o prihodima ostvarenim u mjesecu travnju, svibnju i lipnju 2018. godine za članove kućanstva o čijim prihodima Ministarstvo financija Republike Hrvatske ne vodi evidenciju (npr. obrt, OPG, odvjetnički ured…)
4. Dokazi o troškovima nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava (račun)
5. Potvrda škole o statusu učenika
6. Izjava o alimentaciji
7. Potvrda o porodiljnoj naknadi
8. Rješenje o statusu djeteta s teškoćama u razvoju
9. Potvrda o primanju socijalne potpore
10. Za nezaposlene (uvjerenje Zavoda za zapošljavanje ili potvrda o radnom stažu s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje).
KAKO PREDATI ZAHTJEV
Zahtjevi se mogu predati od 3. rujna 2018. godine do 17. rujna 2018. godine na jedan od sljedećih načina:
1. osobno u tajništvo osnovnih škola na području grada Koprivnice – Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica, Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica, radnim danom od 7,00 do 15,00 sati,
ili
2. osobno u pisarnicu Gradske uprave Grada Koprivnice, soba br. 3, Zrinski trg 1, Koprivnica, radnim danom od 7,00 do 15,00 sati,
ili
3. putem e-maila na udzbenici@grad.koprivnica.hr(obrasci dostavljeni putem e-maila obavezno moraju biti potpisani od strane korisnika zahtjeva, kao takvi skenirani i dostavljeni kao jedan dokument u pdf formatu),
ili
4. poštom na adresu: Grad Koprivnica, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica.
Za sva pitanja možete nam se obratiti na broj telefona: 048/279-548 ili na e-mail: udzbenici@grad.koprivnica.hr
FOTO: GRAD KOPRIVNICA