[PROMO] Grad Koprivnica svake godine stipendira 500 studenata. Upravo je raspisan novi natječaj

Veseli me što našim studentima možemo osigurati stipendije, jer oni to doista i zaslužuju – kaže gradonačelnik Mišel Jakšić


Autor: podravski.hr — 30.09.2018. / 9:25 Aktualno

Natječaj za stipendije otvoren je do konca listopada

Grad Koprivnica i ove akademske godine stipendira redovne studente s područja grada Koprivnice upisane na preddiplomski i diplomski studij. Mjesečni iznos stipendije iznosi 550 kuna za studente koji redovno studiraju u Hrvatskoj, dok za studente koji studiraju u inozemstvu ona iznosi 1.100 kuna mjesečno. Stipendije se dodjeljuju putem javnog natječaja, a osnovni kriterij za dobivanje stipendije je prijavljeno prebivalište na području grada, i to u neprekinutom trajanju od najmanje dvije godine prije objave natječaja.
– Grad godinama stipendira sve redovne koprivničke studente. Važno nam je našim mladima omogućiti što bolje uvjete obrazovanja, a kroz stipendije nastojimo doprinijeti njihovom lakšem financiranju, odnosno da lakše snose svakodnevne troškove školovanja – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.
Natječaj je otvoren od 1. listopada, a trajat će mjesec dana, odnosno sve do 31. listopada.
– Svake godine Grad u prosjeku stipendira oko 500 studenata – napomenuo je gradonačelnik Jakšić i istaknuo kako Koprivnicu upravo ovakve mjere, kojima se omogućavaju jednake prilike za sve, svrstavaju među najbolje gradove za život.
– Gradski proračun doista kreiramo tako da onima kojima je potrebno osiguramo financijska sredstva. Veseli me što našim studentima možemo osigurati stipendije, jer to oni doista i zaslužuju – zaključio je gradonačelnik Jakšić.
Po provedbi javnog natječaja Povjerenstvo za stipendiranje studenata s područja grada Koprivnice utvrdit će listu reda prvenstva za dodjelu stipendija sukladno uvjetima natječaja.
FOTO: ARHIVA