[PROMO] Iza nas je još jedan spektakularan Renesansni festival, a kako je bilo na top manifestaciji pogledajte u našoj fotogaleriji

I ovo 13. izdanje Renesansnog festivala ponovno je potvrdilo njegov status top manifestacije kakva do sada nije viđena u ovom dijelu Europe


Autor: podravski.hr — 26.08.2018. / 15:26 Stil

Rijeke ljudi pohrlile su ovih dana na koprivničke bedeme

U Koprivnici je održan još jedan i više nego uspješan Renesansni festival. Ovogodišnje 13. izdanje ponovo je bogatim i raznolikim programom privuklo mnoštvo posjetitelja željnih povratka u davno minula vremena mistike, vitezova ili pak alkemičara povezanih s 1356. godinom kada je Koprivnica proglašena slobodnim kraljevskim gradom.

Renesansni festival okupio je nekoliko stotina izlagača i više od 1000 kostimiranih sudionika iz zemlje i inozemstva, kao što su koprivnički mušketiri i haramije, vitezovi, srednjovjekovni obrtnici, kuhari, krčmari, dame, kmetovi, zabavljači, gutači vatre i drugi. Prostor bedema bio je preplavljen srednjovjekovnim šatorima, logorima, opsadnim spravama i kulama.

Otvorenje Renesansnog festivala održalo se u četvrtak, a tijekom sljedeća tri dana deseci tisuća posjetitelja, osim u scenskim prikazima srednjovjekovnog viteštva, opsada, glazbe i plesa, uživali su i u srednjovjekovnim jelima koja su se radila po izvornim receptima s kraja srednjeg vijeka poput pečenog vola, vepra, zeca ili šarana.

Ovogodišnja glavna tema bila je tajna željeza, a posjetitelji su mogli vidjeti taljenje željezne rudače u glinenim pećima. Prava atrakcija bio je i drveni labirint koji je bio posebno zanimljiv najmlađim posjetiteljima.

I ovo 13. izdanje Renesansnog festivala ponovno je potvrdilo njegov status top manifestacije kakva do sada nije viđena u ovom dijelu Europe.

A kako je bilo u četiri renesansna dana na koprivničkim bedemima – pogledajte u našoj fotogaleriji.

FOTO: PODRAVSKI LIST