[PROMO] Novcem Europske unije zaposleno 49 žena koje će skrbiti o 220 starih i siromašnih osoba

Korisnik bespovratnih sredstava je Općina Novigrad Podravski, dok su projektni partneri Općina Peteranec, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Drnje, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola i Općina Rasinja


Autor: podravski.hr — 14.03.2019. / 15:48 Aktualno

Novigrad Podravski

„Zaposli pa pomozi“ projekt je u kojem sudjeluje ukupno devet općina s područje Koprivničko-križevačke županije. Korisnik bespovratnih sredstava je Općina Novigrad Podravski, dok su projektni partneri Općina Peteranec, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Drnje, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola i Općina Rasinja. Osim općina, partneri u projektu su i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci te Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Projektom „Zaposli pa pomozi“ zaposleno je 49 žena, pripadnica ciljane skupine, teško zapošljive žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanjem ljudima, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice te dugotrajno nezaposlene žene u službenoj evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Zaposlene žene iz ciljane skupine kroz 24 mjeseca pruža usluge potpore i podrške minimalno 220 krajnjih korisnika, starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Pripadnice ciljane skupine krajnjim korisnicima u projektu pružaju pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri održavanju higijene, pomoć u socijalnoj integraciji te pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.).

Početkom ožujka ove godine, novozaposlene žene započele su s radom na području svih devet općina koje sudjeluju u projektu. Prije prvog radnog dana, ženama su podijeljeni paketi radne odjeće i obuće koje će one koristiti u svome radu. Svaka žena preuzela je paket koji sadrži cipele, majicu, jaknu, kabanicu, pregaču i kutu, a sve navedeno u potpunosti je financirano sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Gola

Legrad

Peteranec

Rasinja

Kako svaka žena brine o minimalno četiri krajnja korisnika na različitim adresama, u sklopu projekta je nabavljeno i 49 bicikala, također u potpunosti financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda, a kojima će žene lakše i efikasnije obilaziti svoje korisnike. Bicikle su, prije nego što su ih žene preuzele, registrirali djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Uz bicikle, ženama zaposlenima preko projekta ‘Zaposli pa pomozi’ podijeljeni su i reflektirajući prsluci, kako bi bile vidljivije i drugim sudionicima u prometu te tako povećale svoju sigurnost, budući da će upravo na biciklima provesti dio radnog vremena.

Projekt „Zaposli pa pomozi“ provodi se u okviru „Zaželi – programa zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta „Zaposli pa pomozi“ je 6.951.789,42 kuna.

SADRŽAJ OVE PUBLIKACIJE ISKLJUČIVA JE ODGOVORNOST OPĆINE NOVIGRAD PODRAVSKI