(PROMO) Podravska banka pokazala srce: Donirali 40.000 kuna potrebitima


Autor: podravski.hr — 26.12.2018. / 10:38 Aktualno

Sanda Fuček Šanjić, izvršna direktorica u Podravskoj banci

Podravska banka još jednom je pokazala svoju humanu stranu. Program donacija potrebitoj djeci ovaj je put proširila na cijelu Koprivničko-križevačku županiju, ponajviše prema organizacijama i udrugama humanitarnog i socijalnog karaktera, s posebnim naglaskom na pomaganje djeci i socijalno osjetljivim društvenim skupinama.

Donacije su uručene u ponedjeljak u Županiji, a prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te Sanda Fuček Šanjić i Petar Prka u ime Podravske banke.

– Mi smo samo posrednik u ovom događanju, a s bankom smo se dogovorili kako će osam udruga i ustanova dobiti donacije po pet tisuća kuna, što će im, vjerujem, dobro doći – rekao je župan, dok je Sanda Fuček Šanjić iz Podravske banke navela:

– Iako bismo željeli podržati brojne hvalevrijedne projekte i inicijative, nažalost ne možemo pomoći svima, stoga smo u suradnji sa Županijom odabrali najpotrebitije. Bit će nam iznimno zadovoljstvo ako ovom gestom poboljšamo kvalitetu života žitelja Županije, posebno djece i osoba s invaliditetom, te na taj način uzvratimo lokalnoj zajednici u kojoj djelujemo.

Sredstva od 40 tisuća kuna utrošit će se namjenski. Uime korisnika potpredsjednik Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama „Latice“ Dražen Novačić kazao je:

– Mi ćemo adaptirati prostor u Kampusu – rekao je, dok je predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ Kristinka Štefan istaknula da će nabaviti materijal za aktivnosti i financirati prehranu korisnika poludnevnog boravka. Predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Tamara Premuš kazala je da će sredstva utrošiti na opremanje kombi vozila te za troškove prijevoza osoba s intelektualnim teškoćama u poludnevni boravak. Predsjednica Udruge za terapijsko jahanje „Osmijeh“ Valentina Kavur kazala je da će financirati dio troškova programa terapijskog jahanja, dok je predsjednica Sportske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije “Podravina” Vesna Babić dodala kako će sredstva iskoristiti za nabavu dodatne opreme za amatersku radiogoniometriju te za pokriće troškova prijevoza na natjecanja.

Centar za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica donacijom će dodatno opremiti logopedski kabinet koji koriste vanjski korisnici – predškolci i učenici s područja Koprivnice i Županije, dok će Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci donacijom nabaviti specijalizirani didaktički materijal koji osigurava djeci i učenicima s teškoćama u razvoju bolje poticanje suradnje i interakcije u svim aspektima života i rada. Osnovna škola Grgura Karlovčana, Odjel za učenike s teškoćama u razvoju sredstva će utrošiti na nabavu didaktičkog materijala kao i za ostali potrebni materijal i opremu namijenjen za svakodnevno funkcioniranje Odjela. (KcKž/Poba)

FOTO: KcKž