[PROMO] Virje u projektu ‘Zaželi-provedi’: Devet žena uspješno završilo edukaciju za njegovateljice

Projekt vrijedan oko 1,34 milijuna kuna kuna u potpunosti se financira iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali


Autor: podravski.hr — 29.11.2018. / 15:26 Aktualno

Sa svečane dodjele diploma

Općina Virje od 30. svibnja ove godine provodi projekt Zaželi – provedi, čiji je cilj osnažiti i unaprijediti radni potencijal žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem njihovim zapošljavanjem u lokalnoj zajednici te povećati razinu kvalitete života starijih i nemoćnih osoba s područja općine Virje.
Projekt vrijedan oko 1,34 milijuna kuna kuna u potpunosti se financira iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.
Kroz projekt će se zaposliti devet žena koje će se kao njegovateljice brinuti o 52 starije i nemoćne osobe te im biti podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Devet žena od 2. srpnja do 27. studenoga polazilo je edukaciju za njegovateljice, a nakon uspješno položenih ispita priređena je svečana podjela diploma i potpisivanje ugovora o radu.
– Čestitamo našim odabranim ženama na položenom ispitu i novom zvanju, ali i na ustrajnosti koju su pokazale kroz edukaciju, te na ozbiljnosti i odgovornosti koju su preuzele ulaskom u ovaj projekt. Želimo im uspjeh u radu i dobru suradnju s korisnicima – kaže Kristina Filipović, voditeljica projekta.
Ugovor o radu devet žena potpisalo je na 24 mjeseca pa će se o korisnicima brinuti do 30. studenoga 2020. godine.
– Ovaj projekt prvenstveno je namijenjen zapošljavanju žena, ali je od velike koristi i za starije i nemoćne osobe koje će dobiti odgovarajuću skrb – rekao je Mirko Perok, načelnik Općine Virje.

Potpisani su i ugovori o radu

Nove njegovateljice spremne su za rad s korisnicima

FOTO: OPĆINA VIRJE