PRONAŠLI UKRADENU CORSU Vlasnik: Kupac znao da je auto ukraden, ali natezali smo se da ga vrati

'Krivnju za krađu djelomično sam pripisivao i sebi jer sam u autu ostavio ključeve. Ovo mi je dobra lekcija', priznaje Tomislav Lisjak


Autor: podravski.hr — 25.02.2013. / 11:25 Crna kronika

ĐURĐEVAC – Tomislav Lisjak nakon tri mjeseca dobio je svoju opel corsu koju mu je iz dvorišta kuće u Tratinskoj ulici u Đurđevcu ukrao 33-godišnjak s područja Slatine. Policija je otkrila lopova mjesec dana nakon krađe, a kako je auto prodao svom prijatelju, Lisjak dva je mjeseca vodio pregovore o povratku corse.
– Kad je policija otkrila tko je kupio moj auto i gdje se nalazi, s opel corse je već bilo skinuto dosta opreme jer se 35-godišnjak koji ga je kupio bavi preprodajom auta i znao je da kupuje ukradenu ‘robu’. Nisam htio uzeti takav auto i zahtijevao sam da ga dovede u stanje u kakvom je bio kad ga je kupio od lopova ili da mi isplati 13.000 kuna na koliko je bila procijenjena moja corsa. To natezanje trajalo je dva mjeseca i na kraju sam svejedno morao izdvojiti 1500 kuna da auto izgleda isto kao i prije krađe – ispričao nam je Lisjak.
Nakon krađe, bio je uvjeren da je zauvijek ostao bez auta jer početna policijska potraga nije dala rezultata.
– Moram pohvaliti policiju koja je profesionalno odradila svoj posao. Kad sam se već pomirio s gubitkom auta, stigla je vijest da su pronašli lopova i moju corsu i ne znam kako im zahvaliti za sve što su učinili. Krivnju za krađu djelomično sam pripisivao i sebi jer sam u autu ostavio ključeve. Ovo mi je dobra lekcija – kaže Tomislav.
Policija još traga za vectrom koju je drski lopov prije 15 dana Mati Vargiću iz Molvi ukrao ispred kuće njegovog zeta u Đurđevcu.
Izvještava: DINKO BOROZAN
Na fotografiji: Tomislav Lisjak sa svojom corsom