PRONEVJERIO POLA MILIJUNA Nova optužnica protiv vatrogasnog šefa: s računa ‘maznuo’ 330.000 kn

Od toga vam neće biti ništa - komentirao nam je lani pokretanje nove istrage


Autor: podravski.hr — 31.05.2018. / 20:37 Aktualno

Stjepan Kovaček, zapovjednik Vatrogasne zajednice Svetog Đurđa

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je još jednu optužnicu protiv bivšeg vatrogasnog zapovjednika Varaždinske županije Stjepana Kovačeka (41) zbog pronevjere više od 330.000 kuna s računa DVD-a Sveti Đurđ kod Ludbrega čiji je dugogodišnji čelnik.
Da stvar bude ‘ljepša’, on je prije dvije godine već pravomoćno osuđen za pronevjeru 200.000 kuna DVD-a Sveti Đurđ. Tijekom suđenja priznao je krivnju pa je osuđen na rad za opće dobro u trajanju od 540 sati. Unatoč toj presudi, opet je potkraj prošle godine izabran za čelnika Vatrogasne zajednice općine Sveti Đurđ!
U novoj optužnici stoji da je Kovaček “od ožujka 2007. do srpnja 2013. godine kao zapovjednik vatrogasne zajednice u jednoj općini (Sveti Đurđ, op. a.) u više navrata podizao novac sa žiroračuna zajednice i zadržavao ga za sebe te se tako nepripadno okoristio za više od 330.000,00 kuna”.
– Tereti ga se i da je, u cilju prikrivanja prisvajanja novca, sastavljao lažna financijska izvješća i prezentirao ih članovima na sjednicama skupštine vatrogasne zajednice – priopćili su danas iz Državnog odvjetništva.
– Imam neke informacije o tome da je pokrenuta istraga. No, ovo smo sve već prošli prije dvije godine jer se radi o istom slučaju, gdje sam na sudu sve objasnio. Trenutačno radimo na velikim projektima i nastavku donacija vrijednih vozila i opreme iz Velike Britanije, za cijelu ludbrešku regiju, pa i šire, a sve ovo je sasvim nepotrebno jer je stvar zaključena. Nisam taj novac zadržao za sebe, ovo je privatna hajka na mene. Zasad bih samo toliko, a u detalje ne bih želio ulaziti. No, uvjeren sam da od toga neće biti ništa – izjavio nam je Stjepan Kovaček nakon što smo ga lani suočili s činjenicom da je protiv njega pokrenuta još jedna istraga. (rm, md)
FOTO: MATIJA DOLENEC