Propalo konstituiranje županijskog parlamenta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je u Domu mladih održana konstituirajuća sjednica Županijske skupštine koja je završila prije no što je i počela jer, temeljem konzultacija svih političkih opcija, nitko nije uspio sastaviti većinu. Prema zakonu, u roku 30 dana mora se održati nova. Skupštinu je otvorio i vodio Mladen Kešer, čija je stranka SDP osvojila najviše mandata u Skupštini, 10.

Nakon sjednice, Mladen Kešer (SDP) kazao je da je očigledno da se stranačke grupacije nisu mogle dogovoriti oko formiranja većine i da se nada da će se Skupština ipak konstituirati zbog svih aktualnih projekata u županiji. Isto je ponovio i župan Darko Koren (Mreža) i izrazio nadu da će doći do dogovora u propisanom roku.

Podsjetimo, SDP, HSLS i Glas na temelju izbornih rezultata u Skupštini imaju 10 vijećnika, Nezavisni Željko Lacković osam, kao i HDZ. Mreža, HSU i HNS imaju četiri, te lista križevačkog gradonačelnika Marija Rajna tri. Umjesto Korena, koji ne može biti i župani i vijećnik, u Skupštinu će Goran Gregurek, a umjesto Ratka Ljubića Miroslav Kovačić iz Kalinovca. Umjesto pak Mate Devčića, ravnatelja bolnice, bit će Stjepan Peršin. Stjepan Milinković stavio je mandat u mirovanje, a umjesto njega će Eugen Pali, kao i Siniša Pavlović, kojeg će zamijeniti Ivan Čupen.

Foto: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI