PROŠAO PROJEKT Grad europskim novcem gradi novi dječji vrtić vrijedan 8,4 milijuna kuna

Dječji vrtić gradit će se između zgrade područne škole i društvenog doma u Starigradu


Autor: podravski.hr — 17.12.2018. / 15:03 Aktualno

Ilustracija / Novi dječji vrtić značit će i rasterećenje za postojeće objekte u Koprivnici

Koprivnica će europskim novcem graditi novi dječji vrtić u prigradskom naselju Starigradu ukupno vrijedan 8,4 milijuna kuna. Kako doznajemo u gradskoj upravi, projekt je prošao i ovaj tjedan očekuje se potpisivanje ugovora.
– Osiguravanjem vrtićkih kapaciteta za 66 djece u prigradskom naselju Starigrad koje broji 2386 stanovnika, a kojem gravitiraju naselja Bakovčica, Draganovec, Jagnjedovec i Štaglinec s ukupno 1637 stanovnika, doprinosi se podizanju obrazovnih kapaciteta, rasterećenju roditelja te znatnoj uključenosti djece u predškolski program – navode u gradskoj upravi.
Novi dječji vrtić bruto površine 560 četvornih metara imat će tri vrtićke odgojne skupine, a bit će otvoreno sedam novih radnih mjesta. Na tom području ukupno je 194 djece rođeno između 2013. i 2016. godine.
Novi vrtićki kapaciteti omogućit će održavanje programa predškole za 48 djece, čime bi se značajno olakšalo provođenje programa predškole za djecu i roditelje, naglašavaju u Gradu. Dječji vrtić gradit će se između zgrade područne škole i društvenog doma u Starigradu, a rok za dovršetak je 16 mjeseci od potpisivanja ugovora.

Ilustracija / Vrtić će primiti 66 djece u tri odgojne skupine

FOTO: NIKOLA WOLF