Radniku posao aglomeracije vrijedan 150 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Posao građevinskih radova izgradnje sustava odvodnje u kapitalnom projektu aglomeracije za općine šireg koprivničkog područja vrlo će vjerojatno pripasti križevačkom Radniku. Ovaj križevački građevinski div jedini se javio na javni natječaj, a ponude su otvorene 14. rujna. Rok za eventualne žalbe traje do 24. rujna, a ne bude li ih, Radnik će s naručiteljem KC Vodama potpisati ugovor vrijedan 150 milijuna kuna bez PDV-a.

Procijenjena vrijednost radova je, prema naručitelju, 135 milijuna kuna, no križevački Radnik dao je jedinu ponudu na 150 milijuna bez PDV-a. Kako doznajemo, potpisuje se ugovor na ponuđenu cijenu.

– Tako je. Radovi su ponekad podcijenjeni u predviđanjima, naša ponuda je realna – rekao je Mirko Habijanec, prvi čovjek križevačkog Radnika i dodao kako će radove, prođu li na natječaju, obavljati u kooperaciji s nekim lokalnim tvrtkama poput Kominga i svi bi trebali imati koristi.


Priključenost na kanalizaciju bit će 78, a vodovod 85 posto

Potvrdio nam je Habijanec i kako u planu imaju i radove na velikom projektu aglomeracije za područje grada Koprivnice. Tu je, doznajemo u Gradu Koprivnici, natječaj za primanje ponuda zbog velikog interesa produžen na početak listopada (2. listopada u 10.00) kad će biti javno otvaranje ponuda. Habijanec ističe kako Radnik nema problema s operativom i kako sve svoje ugovore odrađuju u skladu s dogovorenim.

Projekt općinske aglomeracije predviđa gradnju infrastrukture u šest općina: Drnje, Đelekovec, Hlebine, Peteranec, Rasinja i Koprivnički Bregi. KC Vode kao naručitelj pripremaju i natječaj za Grad Koprivnicu koji je vrijedan oko 190 milijuna kuna bez PDV-a. Ta dva kapitalna projekta predviđaju čak 86 kilometara nove kanalizacijske mreže i obnovu 13 kilometara dotrajale, proširenje vodovodne mreže za 12,5 kilometara te obnovu 18 kilometara starih cijevi. EU će sufinancirati projekt sa 70 posto, Hrvatske vode i Ministarstvo zaštite okoliša dodat će još 20 posto, a Grad i lokalne jedinice ostatak od 33 milijuna kuna.

– Radi se o 2400 novih kanalizacijskih i 1425 novih vodovodnih priključaka, što bi trebalo podići priključenost na sustav javne odvodnje na 78 posto i vodoopskrbe sa 76 na 85 posto – rekao je prilikom predstavljanja projekta prvi čovjek KC Voda Zdravko Petras, a predviđa se kako bi svi radovi trebali biti dovršeni negdje tijekom 2023. godine. Uz Radnik, na natječaj su se za elektrotehničke radove vrijedne 3,8 milijuna kuna javile tri firme, zagrebački Rittmeyer (2,88 milijuna) i Duplico (2,77 milijuna) te križevački Elektro-čelik (2,8 milijuna). Tko će dobiti taj posao, znat ćemo potkraj ovog mjeseca.

Foto Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI