Proslavili četvrt stoljeća misništva rođenog Novovirovca

U Župi Novo Virje 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te blagdan Gospe Snježne, svečano je proslavljeno 25 godina misništva fra Josipa Grivića, svećenika rodom iz Novog Virja.

U misi je propovijedao preč. Krunoslav Kefelja, dekan Đurđevačkog dekanata i prijatelj fra Josipa Grivića. U propovijedi je dekan podsjetio sve prisutne na svećenički put fra Josipa i njegov odaziv na Božji poziv. Obnašao je službe župnika i gvardijana od Karlobaga do Dubrovnika.

– Svako dobro dolazi od Boga i svaka sv. misa zahvala je Bogu za sve dobro što nam daje, tako da smo danas, nakon što se nekoliko datuma nije moglo slaviti, rekli Bogu hvala za život i svećeništvo fra Josipa. Uvijek je spreman pomoći svakome u nevolji i ima lijepu riječ za svakoga, živi vrlo skromno i ponizno, pa je i ovaj jubilej bio vrlo skroman i jednostavan baš kao što je i fra Josip jednostavan i dobar svećenik i redovnik – rekli su u Župi. Na kraju mu je uime župe čestitao župnik vlč. Damir Slamek i predsjednica Općinskog vijeća općine Novo Virje Katarina Kozarić-Šabarić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI