Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Proslavili pravi životni podvig: Štefica i Mirko već su 60 godina u braku!

Štefica (79) i Mirko (83) Vrlec iz Sigeca, naselja na području općine Peteranec, proslavili su 60. godišnjicu braka. Dijamantni pir protekao je u obiteljskom druženju, a slavljenici su nam otkrili da su se poznavali od ranog djetinjstva, no tek u mladosti Mirko se počeo udvarati Štefici i vrlo brzo osvojio je njeno srce.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Iako sam u mladosti više bio u Zagrebu nego u rodnom Sigecu, oduvijek sam sanjao da će oženiti Podravku i tako je hvala Bogu i ispalo. Oboje smo iz Sigeca pa smo se dobro poznavali i prije zabave na kojoj sam svojoj Štefici izrazio ljubav. Ta je zabava bila u srpnju, a odmah za Novu godinu smo se i vjenčali – priča nam Mirko Vrlec.

Kao i u svakom braku, kažu Štefica i Mirko, bilo je uspona i padova, ali su uvijek zajedno prebrodili sve nedaće koje život nosi pa ih i danas veže ljubav.

– Uz neizostavnu ljubav, recept za uspješan brak su vjera, poštovanje i praštanje. Bez toga brak ne može opstati, a mi smo ponosni što smo dočekali i dijamantni pir – kaže Štefica Vrlec.   

Sad u trećoj životnoj dobi, dodaje Mirko, najviše se veseli obiteljskim druženjima. Kći Željka i sin Darko, kao i unuci Mirko, Dora, Dunja, Martin i Filip, njihovo su najveće bogatstvo pa im i njihova ljubav daje snagu za svaki novi dan.

– Živimo sami, ali nam društva ne nedostaje jer nas naši najmiliji posjećuju kad god imaju priliku. Još uvijek sami možemo sve raditi oko kuće, a imamo i mali voćnjak pa možemo reći da još uvijek i radimo – zaključio je Mirko Vrlec.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI