Proslavili rođendan: Ludbrežani svoj radio slušaju već 55 godina

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Radio Ludbreg prošli ponedjeljak proslavio je 55 godina od početka rada. Naime, 26. srpnja 1966. godine, u sklopu Narodnog sveučilišta, s radom je krenula lokalna radio stanica Ludbreg. Prvi tehničar bio je Milan Molnar, a prva spikerica Justina Novak. Danas Radio Ludbreg dnevno emitira 18,5 sati vlastitoga programa i to u sve dane tjedna, radeći od 5:30 do 24 sati, a nedjeljom od šest do 22 sata.

Strukturom programa nastoji zadovoljiti zanimanja cjelokupnog stanovništva, a od samog početka njeguje lokalni informativni program koji iz godine u godinu obogaćuje i proširuje. Dnevno daje četiri vlastite emisije lokalnih vijesti te prenosi pet informativnih emisija Hrvatskoga radija. Od lokalnih informativnih emisija treba istaknuti emisiju Tjedne novosti koja se već više od trideset godina emitira svake nedjelje u 12 sati i u kojoj se daje tjedni pregled događanja u cijeloj ludbreškoj regiji, dijelom u Varaždinskoj županiji i šire.

Radio Ludbreg dnevno ima na programu razne aktualne teme, brojne kontakte sa slušateljstvom, zatim specijalizirane emisije o sportu, kućanstvu, gospodarstvu, društvenim i političkim temama, te velik broj zabavnih emisija. Radio Ludbreg danas se sluša na području cijele ludbreške regije te dijelom na varaždinskom, međimurskom i koprivničkom području, kao i putem interneta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI