Proslavljen dan općine:”Rasinja je ogledni primjer kako općina treba djelovati”

Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine Rasinja u društvenom domu bila je središnji događaj proslave Dana općine i blagdana Sv. Križa.

Predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić zahvalio je općinskim vijećnicima na radu za dobrobit općine i ukratko predstavio što se sve radilo u prošlom razdoblju. Najvažniji projekti u općini su izgradnja školsko-sportske dvorane, aglomeracija i revitalizacija dvorca Inkey vrijedni 120 milijuna kuna.

– Osim toga, ove se godine planira i energetska obnova doma u Kuzmincu. Ovo  su svi projekti koji će promijeniti budućnost ovog kraja – naveo je predsjednik Fajfarić i dodao da kvaliteti i raznolikosti života u Rasinji zasigurno pridonose udruge, kojih je više od 30.

Načelnik Općine Danimir Kolman istaknuo je da, unatoč skromnijem proračunu, u Rasinji uspijevaju ostvariti mnoge projekte i investicije i to uz pomoć Koprivničko-križevačke županije, države te EU sredstava.

– Značajna investicija bila i katastarska izmjera na području naselja Gorica i Subotica Podravska, vrijedna više od tri milijuna kuna. Također, završili smo i pješačku stazu koju smo radili tri godine. U suradnji s ŽUC-om asfaltirali smo 10,5 kilometara dugu prometnicu od Rasinje do Duge Rijeke. Mogu reći da sam posebno zadovoljan suradnjom sa Županijom, a ona se proteže od partnerstva na projektima u obrazovanju, prometnoj i komunalnoj infrastrukturi pa sve do planiranja turističke revitalizacije dvorca Inkey, koji bi trebao postati dragulj kontinentalnog turizma u budućnosti – naveo je Danimir Kolman.

Danimir Kolman, načelnik općine Rasinja

Župan Darko Koren, koji je na svečanu sjednicu stigao sa svojim zamjenikom Ratimirom Ljubićem, čestitao je svim stanovnicima općine njihov dan te izrazio zadovoljstvo brojim projektima koji se provode na području općine, a suradnju Županije s Općinom označio kao primjer zajedništva.

– Drago nam je što je u većini projekata prisutna i Županija, bilo da financiramo i sufinanciramo projekte ili da sudjelujemo kao partneri. Rasinja je ogledan primjer kako bi općine trebale djelovati, posebice jer raspolaže skromnijim proračunom. Napravit ćemo zajedno reprezentativnu dvoranu koja će služiti onima koji su školi, ali i onima koji će je koristiti u slobodno vrijeme. Mnogo je događanja, udruga, a svi će moći koristiti dvoranu. To će doprinijeti očuvanju sredine i dati motiv ljudima da ostanu ovdje živjeti. Dvorac Inkey iznimno je složen projekt. Za prvi dio projekta dobili smo građevinsku dozvolu i to je značajan korak da iduće godine, kada se otvore europski fondovi u dijelu zaštite kulturne baštine, apliciramo na natječaje – istaknuo je župan Koren.

Uime općinskih načelnika obratio se načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je pohvalio Općinu u izrazito nadahnutom govoru.

Uz proslavu Dana općine Udruga vinograda i voćara Grozdek iz Subotice Podravske organizirala je izložbu vina, za koju je prijavljeno 37 uzoraka. Nakon ocjenjivanja dodijeljeno je 10 zlatnih, 25 srebrnih i dva brončana grozdeka. Šampion izložbe je graševina obitelji Horvat iz Velikog Otoka.

Također, dodijeljena su i javna priznanja Općine Rasinje zaslužnim pojedincima i udrugama. Uz događanja u društvenom domu Rasinja, koji je također obnovljen europskim sredstvima, u parku pokraj zgrade doma organizirana je smotra školskih zadruga.

U glazbenom dijelu programa nastupili su pjevački zbor Udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja te pjevač Eric Vidović.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI