Prošle godine realizirali su najveći proračun u povijesti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dan Općine Mali Bukovec, kao i blagdan Svetog Florijana, zaštitnika općine, zbog epidemije koronavirusa obilježen je skromno i u skladu s preporukama i mjerama. Tako je na sjednici Općinskog vijeća prihvaćen godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2019. godinu, koji je planiran u iznosu od oko 14,3 milijun kuna.

Ostvareno je 88,6 posto planiranih prihoda, što iznosi 12,6 milijuna kuna. Rashodi su iznosili 12,9  kuna. Općinsko vodstvo svakako veseli činjenica da su rasli i porezni prihodi, što je već sad trend od nekoliko godina. Tako su porezni prihodi bili viši za 743.000 kuna nego u 2018. godini. Sve to govori da je prošla godina u proračunskom smislu bila rekordna jer ova mala općina nikad nije imala ovako visok proračun, a sve to vezano je uz projekte koji su se provodili u općini.

– Za drugi dio rekonstrukcije Zdravstvene stanice u Malom Bukovcu iznos od 239.905 kuna stigao je iz proračuna Ministarstva regionalnog razvoja. Sufinanciranje uređenja centra naselja Mali Bukovec u iznosu od 800.000 kuna stiglo je iz proračuna Županijske uprave za ceste Varaždinske županije, te kapitalna donacija za rekonstrukciju Društvenog doma u Svetom Petru iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 1.566.918 kuna – izjavio je  Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec.

Vijeće je također donijelo odluku da će se s 50 posto sufinancirati priključci na vodoopskrbnu mrežu svim kućanstvima na području općine Mali Bukovec. U vrijeme epidemije koronavirusa donijeta je odluka da se poslovnim subjektima kojima je  puno poslovanje bilo onemogućeno, pomogne plaćanjem kvartalnog dijela komunalne i naknade za uređenja voda iz Proračuna Općine. Osim toga, donesena je i odluka da će tvrtkama, koje će preko Garancijske agencije Varaždinske županije zatražiti i dobiti kreditna sredstva za likvidnost, Općina Mali Bukovec u potpunosti financirati iznos za kamate.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI