Prošle godine realizirali su najveći proračun u povijesti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dan Općine Mali Bukovec, kao i blagdan Svetog Florijana, zaštitnika općine, zbog epidemije koronavirusa obilježen je skromno i u skladu s preporukama i mjerama. Tako je na sjednici Općinskog vijeća prihvaćen godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2019. godinu, koji je planiran u iznosu od oko 14,3 milijun kuna.

Ostvareno je 88,6 posto planiranih prihoda, što iznosi 12,6 milijuna kuna. Rashodi su iznosili 12,9  kuna. Općinsko vodstvo svakako veseli činjenica da su rasli i porezni prihodi, što je već sad trend od nekoliko godina. Tako su porezni prihodi bili viši za 743.000 kuna nego u 2018. godini. Sve to govori da je prošla godina u proračunskom smislu bila rekordna jer ova mala općina nikad nije imala ovako visok proračun, a sve to vezano je uz projekte koji su se provodili u općini.

– Za drugi dio rekonstrukcije Zdravstvene stanice u Malom Bukovcu iznos od 239.905 kuna stigao je iz proračuna Ministarstva regionalnog razvoja. Sufinanciranje uređenja centra naselja Mali Bukovec u iznosu od 800.000 kuna stiglo je iz proračuna Županijske uprave za ceste Varaždinske županije, te kapitalna donacija za rekonstrukciju Društvenog doma u Svetom Petru iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 1.566.918 kuna – izjavio je  Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec.

Vijeće je također donijelo odluku da će se s 50 posto sufinancirati priključci na vodoopskrbnu mrežu svim kućanstvima na području općine Mali Bukovec. U vrijeme epidemije koronavirusa donijeta je odluka da se poslovnim subjektima kojima je  puno poslovanje bilo onemogućeno, pomogne plaćanjem kvartalnog dijela komunalne i naknade za uređenja voda iz Proračuna Općine. Osim toga, donesena je i odluka da će tvrtkama, koje će preko Garancijske agencije Varaždinske županije zatražiti i dobiti kreditna sredstva za likvidnost, Općina Mali Bukovec u potpunosti financirati iznos za kamate.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI