PROSVJED GLAĐU Otac i kćer prosvjeduju ispred ludbreške gradske vijećnice

Nedavno se u slučaj uključila i ludbreška policija koja istražuje navodne prijetnje Nenadu Kamenaru


Autor: podravski.hr — 06.08.2013. / 14:14 Aktualno

LUDBREG – Dolores Kamenar Čokor i njezin otac Nenad Kamenar već dva tjedna prosvjeduju ispred gradske vijećnice, a Nenad Kamenar, inače ratni vojni invalid, prošlog ponedjeljka započeo je štrajk glađu. Naime, u ožujku prošle godine Dolores je trebala dobiti posao kroz stručno osposobljavanje za rad u gradskoj knjižnici. No, kaže Dolores, nekoliko dana prije nego što je trebala početi raditi nazvao ju je Dubravko Bilić, tadašnji ravnatelj knjižnice, a sadašnji gradonačelnik, i ponudio drugo radno mjesto.
– Dubravko Bilić nazvao me i ponudio mi radno mjesto na određeno jer kako je naveo, on će biti odsutan nekoliko mjeseci, pa će osoba koje će ga zamijeniti ostaviti upražnjeno radno mjesto. Problem je u tome što je on već tada znao da će njegov mandat u Agenciji za zaštitu podataka trajati četiri godine, te da će biti kandidat za gradonačelnika – rekla je Dolores Kamenar Čokor.
– U tom telefonskom razgovoru Dubravko Bilić preporučio mi je da ipak uzmem mjesto za stručno osposobljavanje jer traje godinu dana, pa sam savjet i prihvatila – kaže Dolores.
Na mjesto zamjene dolazi Margareta Rajh, članica ludbreškog SDP-a, a budući da je Bilić dobio mandat gradonačelnika, radno mjesto ostalo je upražnjeno te Margareta Rajh i danas radi u knjižnici, dok je Dolores nezaposlena. Dolores je majka je malodobnog djeteta, ali i osoba s invaliditetom te joj je dijagnosticirana cerebralna paraliza s 80 posto invaliditeta pa bi poslodavac mogao koristiti potporu za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Kroz slučaj svoje kćeri, kaže Nenad, shvatio je kako se zapošljavanje u gradu odvija isključivo preko veza i poznanstava te se nada kako će svojim potezom napraviti barem mali pomak i upozoriti na nepotizam.
Nedavno se u slučaj uključila i ludbreška policija koja istražuje navodne prijetnje Nenadu Kamenaru. Dolores kaže kako je njenom ocu prijetila ravnateljica ludbreške knjižnice i to preko posrednika.
– Policijski službenici Postaje Ludbreg istražuju slučaj, a pojedinosti ćemo moći reći tek po završetku istrage – rekao je Matko Murić službenik za odnose s javnošću policijske uprave varaždinske, dok je ravnateljica bila bez komentara.
O cijelom slučaju izjasnili su se i Dubravko Bilić i gradska knjižnica te navode kako je zapošljavanje u gradskoj knjižnici provedenu u skladu sa zakonom, te da je Dolores Kamner Čokor sama odlučila da se neće javiti na natječaj za upražnjeno radno mjesto.

Izvještava: Matija Dolenec
Foto: Nenad Kamenar i Dolores Kamenar Čokor već dva tjedna prosvjeduju ispred gradske vijećnice u Ludbregu