Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prosvjed ipak uspio? Makadam koji spaja naselja ide u obnovu!

Dugoočekivana rekonstrukcija odnosno modernizacija nerazvrstane ceste između mjesta Lemeš i Erdovec konačno kreće ove godine, najavili su to još prošle godine na posljednjoj sjednici križevačkog Gradskog vijeća.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Radi se o cesti koja je godinama bila predmet rasprava na sjednicama Gradskog vijeća, a važnost njezine rekonstrukcije ukazivali su činjenicom kako spomenuta cesta povezuje Veliki Raven s potkalničkim krajem. Brojni stanovnici godinama koriste tu cestu za putovanja na posao u Križevce, ali i Zagreb, isticali su to pojedini vjećnici na brojnim sjednicama Vijeća godinama unatrag.

Desetak mještana Erdovca i okolnih naselja prije nešto više od dvije godine u znak protesta se okupilo zahtijevajući obnovu ovo ceste.

– Ova cesta važna je za tisuće ljudi. Prema Zagrebu idu kumice na plac i radna snaga na posao, a s druge strane kompletna dostava za cijeli kraj, cisterne za mlijeko, kamioni, a u blizini je i bioplinara, pa prolaze silni traktori sa silažom za nju. A pogledajte kako izgleda – objasnio je tada motiv prosvjeda Stjepan Babić, pokazujući razrovan makadam.

Gradonačelnik Rajn tada je odgovarao kako spomenuta cesta još nije došla na vrh prioriteta, odnosno da je bolje da se ide s cjelovitim projektima koji će obuhvatiti više dionica, umjesto po nekoliko stotina metara godišnje. Pitanje o tome na zadnjem Vijeću hoće li i kada će spomenuta cesta ići u rekonstrukciju postavio je vijećnik Ivica Đuranec:

– Radi se o vrlo prometnoj cesti, svakim je danom sve veći promet tom dionicom, pa me zanimaju planovi uređenja i asfaltiranja spomenute ceste.

Gradonačelnik Rajn potvrdio je kako je njezina rekonstrukcija u planu, i to već ove godine:

– Spomenuta cesta predmet je našeg sporazuma sa Županijskom upravom za ceste za 2022. godinu. S naše strane dio koji se tiče sufinanciranja je osiguran i namijenjen za navedene dionice. Očekujem da će taj prijedlog popratiti i ŽUC, budući da je i njima ta cesta u vrhu prioriteta – zaključio je Rajn.

Iz Grada Križevaca naknadno su nam u odgovoru na upit potvrdili gradonačelnikove riječi, izjavivši kako su iz Grada spremni zajedničkom suradnjom sa Županijskom upravom za ceste financijski popratiti rekonstrukciju spomenute ceste, no kako je ŽUC taj koji je nadležan za postupak nabave kao i za odabir izvođača radova, uz sve ostale tehničke detalje oko same realizacije projekta.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI