PROSVJEDI U ĐURĐEVCU I PITOMAČI Odaziv traktora mizeran jer podravski seljaci nemaju za gorivo

'Ovaj prosvjed je znak upozorenja, a ako nam poticaji ne sjednu na račun do 1. ožujka, spremni smo ponovno izaći na cestu i blokirati Podravsku magistralu', upozorava Daniel Drvenkar


Autor: podravski.hr — 21.02.2013. / 15:30 Aktualno

ĐURĐEVAC, PITOMAČA – Poljoprivrednici s đurđevačkog područja jedini su u našoj županiji organizirali mirni prosvjed vožnjom traktorima po Podravskoj magistrali od Kloštra Podravskog do Đurđevca. Danas u prosvjednoj vožnji sudjelovalo je samo osam traktora, a Daniel Drvenkar, organizator prosvjeda, ističe da je odaziv bio slab jer poljoprivrednici nemaju novca za gorivo.
– Računi su nam blokirani i voda nam je došla do grla. Tražimo od Vlade da nam do 1. ožujka isplati poticaje u stopostotnom iznosu i da nam olakša legalizaciju objekata. Premije za mlijeko nismo dobili već sedam mjeseci, a mi svoje obveze morao uredno podmirivati. Ovaj prosvjed je znak upozorenja, a ako nam poticaji ne sjednu na račun do 1. ožujka, spremni smo ponovno izaći na cestu i blokirati Podravsku magistralu – upozorava Drvenkar, proizvođač mlijeka iz Podravskih Sesveta.
Poljoprivrednici s pitomačkog područja u srijedu su organizirali petosatni mirni prosvjed uz Podravsku magistralu na izlazu iz Pitomače prema Virovitici. Iako im još nisu isplaćeni poticaji za prošlu godinu, nisu blokirali promet. No, i oni prijete da će to učiniti ako im do 1. ožujka ne sjedne novac.
– Moramo se pripremati za sjetvu, a nemamo novca jer nam nisu isplaćeni poticaji. Ministar Jakovina potiho nam ukida naša prava, a nama neprestano rastu troškovi – kaže Saša Sever, uzgajivač duhana iz Pitomače.
Izvještava: DINKO BOROZAN
prosvjed pitomaca
– Pitomački poljoprivrednici tijekom prosvjeda nisu blokirali promet