Prosvjedovali za gradnju pothodnika

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
S prosvjeda kod ilegalnog prijelaza preko pruge – snimio Zlatko Hiržin

Mještani prigradskog naselja Draganovec prosvjedovali su u ponedjeljak kod ‘ilegalnog’ prijelaza preko ceste i pruge kod trgovačkog centra Pevec kako bi ukazali na problem tamošnjih mještana, odnosno nužnost izgradnje pješačkog pothodnika ispod državne ceste i pruge.

– Prosvjedovali smo dva sata, bilo nas je ukupno 150, a tom smo prilikom skupljali potpise koje želimo predati mjerodavnim ministarstvima i institucijama kako bismo potaknuli i ubrzali proces koji bi na kraju rezultirao gradnjom pothodnika. Dosad smo prikupili oko 350 potpisa, nadamo se da će ih na kraju biti 600-tinjak tako da se vidi da je jako puno ljudi zahvaćeno ovim problemom – rekao je Zlatko Hiržin, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Draganovec.

Kaže kako je razgovarao i sa saborskim zastupnikom Željkom Lackovićem, a žele razgovarati i s Damirom Felakom kako bi oni možda pomogli ubrzati stvari.

– Znamo da Grad Koprivnica direktno nema utjecaj na izgradnju pothodnika, ali onda nisu morali niti izraditi projekt, mogli su planirati proširenje nadvožnjaka koji jest u njihovoj domeni. Ne kažem da je gradonačelnik Jakšić za sve kriv, ali ipak ima malo odgovornosti u tome svemu – zaključio je Hiržin.

Na prosvjed se osvrnuo i gradonačelnik Mišel Jakšić koji kaže kako su Draganovčani promašili adresu prosvjeda.

– Oni su trebali stati pred premijera, a ne pred mene i Grad. Za takve stvari se nema hrabrosti, a kad vidim tko upravlja takvim temama, jasno mi je i zašto se nema hrabrosti. U zadnjih deset godina najviše se ulagalo u Draganovec, a sad oni prosvjeduju. Pothodnik nitko nije niti spominjao do 2016. godine kad smo ga mi prvi spomenuli. Uložili smo u dokumentaciju i tražit ćemo od Hrvatskih cesta da se to riješi, ali nećemo se dati uvući u to sve – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI