BLANKA PROTIV ISTOSPOLNIH BRAKOVA Podravka: Kao građanin, ima pravo na svoje mišljenje

Danas se oglasio i Blankin glavni sponzor Adidas istaknuvši kako njihova kompanija "ne diskriminira nikoga na temelju podrijetla, vjerske ili seksualne orijentacije"


Autor: podravski.hr — 22.05.2013. / 12:23 Aktualno

ZAGREB, KOPRIVNICA – Prava bura podigla se u javnosti nakon što je naša proslavljena atletičarka Blanka Vlašić pred kamerom dala javnu potporu inicijativi ‘U ime obitelji’ koja se zalaže da se u Ustav ugradi definicija braka kao zajednice muškarca i žene.
Nakon toga, s jednog bloga krenula su otvorena protestna pisma Blankinim sponzorima – Podravki, Lidlu i Adidasu – kojima se traži da sponzori reagiraju na taj ‘homofobni istup’ poznate sportašice. Lidl je odgovorio prvi podsjetivši da od 1. ožujka s Blankom nisu u poslovnom odnosu. No, podsjetili su i kako “Lidl poštuje sve ljude, cijeni raznolikost kultura i prepoznaje raznovrsnost vrijednosti i tradicija”.
Danas se oglasio i Blankin glavni sponzor Adidas istaknuvši kako njihova kompanija “ne diskriminira nikoga na temelju podrijetla, vjerske ili seksualne orijentacije”. Osobne stavove poslovnih partnera, zaključuju u Adidasu, ne komentiraju.
Blanka Vlašić već godinama je zaštitno lice Podravkine izvorske vode Studena. Danas je iz Podravke priopćeno kako “Blankina stajališta oko aktualnih društvenih pitanja spadaju u područje osobnih razmišljanja na koje ima pravo svaki građanin”.
Blanka Vlašić u subotu nastupa u New Yorku na atletskoj Dijamantoj ligi, i to nakon gotovo dvije godine stanke. Danas je objasnila potporu inicijativi da se istospolnim zajednicama onemogući sklapanje brakova.
“Osoba sam koja ne dijeli ljude prema boji kože, socijalnom statusu, ne osuđuje one različitih seksualnih orijentacija, vjera… Ali, za mene brak je zajednica muškarca i žene”, zaključuje Blanka. (rm)