Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prva novogodišnja beba u našem rodilištu stigla u 3.20 sati

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić obišao je jutros koprivničku Opću bolnicu, gdje se sastao s ravnateljem dr. Matom Devčićem te dr. Ivicom Stanišićem, predstojnikom Ginekologije i rodilišta. Tradicionalno je donio dar za prvu novorođenu bebu u ovoj godini, no obilaska rodilišta ipak nije bilo zbog poznate pandemijske situacije.

Prva beba u novoj godini u koprivničkom rodilištu rođena je noćas u tri sata i 20 minuta, riječ je o dječaku teškom 3700 grama. Majka je 36-godišnjakinja, a mališan joj je druga beba. Prema riječima predstojnika Ginekologije i rodilišta, mama i beba osjećaju se odlično. Kazao je kako je u koprivničkom rodilištu prošle 2020. rođeno je 20 djece manje nego godinu prije. Ukupno je bilo 773 poroda, a rođena je 781 beba. Također, osvrnuo se na situaciju s pandemijom te kazao kako su trudnice sklonije komplikacijama kod zaraze COVID-om. Stoga je apelirao da se više cijepe, kako bi zaštitite svoj, ali i živote svojih nerođenih beba.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić kazao je kako se u bolnici trenutno liječi 59 COVID pacijenata, 11 je na respiratoru. Dodao je kako ne očekuju smanjenje broja pacijenata na tom odjelu, no sustav je spreman na sve situacije.

foto: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI