Prva novogodišnja beba u našem rodilištu stigla u 3.20 sati

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić obišao je jutros koprivničku Opću bolnicu, gdje se sastao s ravnateljem dr. Matom Devčićem te dr. Ivicom Stanišićem, predstojnikom Ginekologije i rodilišta. Tradicionalno je donio dar za prvu novorođenu bebu u ovoj godini, no obilaska rodilišta ipak nije bilo zbog poznate pandemijske situacije.

Prva beba u novoj godini u koprivničkom rodilištu rođena je noćas u tri sata i 20 minuta, riječ je o dječaku teškom 3700 grama. Majka je 36-godišnjakinja, a mališan joj je druga beba. Prema riječima predstojnika Ginekologije i rodilišta, mama i beba osjećaju se odlično. Kazao je kako je u koprivničkom rodilištu prošle 2020. rođeno je 20 djece manje nego godinu prije. Ukupno je bilo 773 poroda, a rođena je 781 beba. Također, osvrnuo se na situaciju s pandemijom te kazao kako su trudnice sklonije komplikacijama kod zaraze COVID-om. Stoga je apelirao da se više cijepe, kako bi zaštitite svoj, ali i živote svojih nerođenih beba.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić kazao je kako se u bolnici trenutno liječi 59 COVID pacijenata, 11 je na respiratoru. Dodao je kako ne očekuju smanjenje broja pacijenata na tom odjelu, no sustav je spreman na sve situacije.

foto: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI