PRVA TAKVA PRESUDA Sutkinja prosjaku ‘odrezala’ zatvorsku kaznu i zabranila mu dolazak u selo

"Udovac sam, ne posjedujem ništa, ni kuće, bogec sam. Otac sam petero djece, a od socijalne skrbi primam mjesečno 500 kuna pomoći. Ne mogu naći posao, a radio bih kad bi mi netko ponudio", žalio se uhićeni Zlatko (46), ali sutkinja nije imala milosti


Autor: podravski.hr — 26.07.2013. / 14:55 Aktualno

VIRJE, KOPRIVNICA – Zlatko (46) obilazio je kuće u Virju, mjestu kod Đurđevca, i molio novac. Obišao je tri obiteljske kuće i kućanicama se jadao kako je teškog imovinskog stanja. No, umjesto pomoći nesretnom čovjeku, kućanicama je dojadilo uznemiravanje pa su pozvale policiju.
Đurđevački su policajci priveli Zlatka u postaju, u kojoj su ga zadržali nakon čega je uhićen i priveden prekršajnom sucu u Koprivnicu.
– Udovac sam, ne posjedujem ništa, ni kuće ni imanje, bogec sam. Otac sam petero djece, a od socijalne skrbi primam mjesečno 500 kuna pomoći. Ne mogu naći posao, a radio bih kad bi mi netko ponudio – kazao je uhićeni Zlatko sutkinji.
Sutkinja koprivničkog Prekršajnog suda osudila je Zlatka na tjedan dana zatvora u koji neće morati ako u roku kušnje tijekom šest mjeseci ne počini novi prekršaj. Osim toga, sutkinja je izrekla jedan vrlo neobičan dodatni uvjet, vjerojatno prvi takav izrečen na koprivničkom Prekršajnom sudu.
Prema zakonu o prekršajima o javnom redu i miru, ‘protjerala’ ga je na tri mjeseca s područja Općine Virje. Čim kroči u virovski kraj, a tamo ga zateknu policajci, odmah ga “sele” u bjelovarski zatvor.
Izvještava: KARLO EISENBEISSER
Foto: ILUSTRACIJA