Prvčić: Nestalo je 50 godina mog rada, sve što sam ikad pisao i spremao za objavu

U nedjelju rano ujutro susjedi na brežuljcima Jagnjedovca uočili su dim i vatru kako suklja iz kuće ranča poznatog koprivničkog autora, književnika i nakladnika Vjekoslava Prvčića. Odmah su alarmirali vatrogasce koji su došli vrlo brzo, no spasa objektu nije bilo.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Nakon što su sanirali zgarište i spriječili da se vatra proširi na okolinu, krenulo se s očevidom koji bi trebao rasvijetliti uzroke požara. Vlasnika Prvčića, kako doznajemo, tamo nije bilo. S obzirom na to da formalno još uvijek sa suprugom živi u Koprivnici, na požarište je stigao tek kasnije, vidno šokiran.

Prvčić je gotovo sve stvari preselio u Jagnjedovec i imao namjeru tamo preseliti se za stalno, a sad ga je snašla neočekivana nevolja. U požaru su mu izgorjele mnoge vrijednosti. Sva sreća da u kući nije bilo nikoga.

– Supruga i ja 25 godina ulažemo u kuću, investirali smo valjda 200.000 eura. Planirali smo tamo za stalno se preseliti iduće godine i uživati u mirovini, a sad je sve izgorjelo. Vjerujte mi, ne znam što kazati, trenutno ne mogu uopće razmišljati – kazao je vidno potreseni Prvčić, a razlog, kako ističe, i nije materijalna šteta u kojoj je požar progutao kuću.

Vjekoslav Prvčić

– Izgorio je sav moj profesionalni život, moja karijera. Mojih 50 godina rada, svi materijali, sve na čemu sam radio nekad i sad. Imao sam i spremne već napisane materijale za objavu, gomila spisa… Sve je nestalo. Bilo je spremljeno i na diskovima, a i to je izgorjelo – priča nam Vjekoslav Prvčić kojeg mnogi znaju i po knjižari Mali princ koju je osnovao sa suprugom Vesnom, bio je urednik i Koprivničkih novina, objavio je nekoliko knjiga, roman, član je Društva hrvatskih književnika i bivši predsjednik Matice hrvatske, ogranka Koprivnica, a dio život proveo je i radeći u Podravci.

Prvčić navodi kako su mu rekli da je najvjerojatnije sve krenulo od grijanja, to jest peći.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI