Prvi autobus s ukrajinskim obiteljima stigao u Đurđevac

Upravo je u Đurđevac stigao prvi autobus s ukrajinskim obiteljima koje su pobjegle iz ratom zahvaćene domovine. Bit će smještene u Hotelu Picok.

Županijski Stožer Civilne zaštite organizacijski se priprema za prihvat izbjeglica i u Koprivnici. U sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica, već jučer se pripremao prihvatni centar za područje županije.

“Prihvatni centar služit će kao tranzitni prostor predviđen za privremeni prihvat izbjeglica u trajanju od 48 sati na kojemu će im biti osigurana sva potrebna pomoć, hrana, higijenske potrepštine i zdravstvena zaštita. Također će im biti dostupne i usluge prevoditelja te detaljne upute gdje mogu dobiti određenu vrstu pomoći. Za zdravstvenu koordinaciju, trijažu i liječnička dežurstva bit će nadležni timovi Zavoda za javno zdravstvo, Doma zdravlja KKŽ i Zavoda za hitnu medicinu. Za potrebe prijevoza na raspolaganju je 30 kombi vozila županijske Vatrogasne zajednice” – objasnili su iz županijskog Stožera i naveli kako daljnji smještaj izbjeglica nakon isteka 48 sati koordinira državno Ravnateljstvo civilne zašite.

Foto DDarko Imbriša

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI