Prvi čovjek grada: Imamo zainteresirane ulagače za dvije poslovne zone

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na području grada Ludbrega otvaraju se čak dvije nove poduzetničke zone. Zone će biti osnovane na području Hrastovskog i Slokovca, a prijedlog o osnivanju bit će razmotren na sjednici Gradskog vijeća danas, u ponedjeljak.

Tako će područje Ludbrega postati bogatije za nove projekte, što može značiti nova radna mjesta i jačanje poduzetništva i gospodarstva. U samom gradu više nema mjesta u gospodarskim zonama, pa su se u gradskoj upravi odlučili na proširenje, a za jednu od novih zona već postoje i zainteresirani ulagači.

– Grad Ludbreg više nema slobodnih površina u gospodarskim zonama. Što se tiče zone u Slokovcu, imamo zainteresirane ulagače, a za zonu u Hrastovskom traju pregovori – kratko je komentirao otvaranje novih zona gradonačelnik  Dubravko Bilić.

Obje planirane zone se nalaze unutar obuhvata Prostornog plana uređenja Grada Ludbrega, planirane su kao građevinska područja naselja Hrastovsko i Slokovec te imaju gospodarsku namjenu.

Ukupna površina zone u Slokovcu je oko 10,7 hektara i u cijelosti je neizgrađena. Planirana raspoloživa površina namijenjena je poduzetnicima za obavljanje poduzetničkih aktivnosti i iznosi oko 10,6 hektara, a ostala površina, oko 700 kvadrata, namijenjena je za prometnu infrastrukturu.

Zona u Hrastovskom nešto je manja i ukupna joj je površina oko 7,4 hektara. Također je neizgrađena u cijelosti, namijenjena poduzetnicima te taj dio iznosi oko 6,1 hektara, dok je ostala površina veličine oko 1,3 hektara namijenjena prometnoj infrastrukturi.

Obje zone prema tipu aktivnosti koje se obavljaju unutar njih spadaju u proizvodno-prerađivačke poduzetničke aktivnosti, a odluka o njihovu osnivanju donesena je na temelju Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture, Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te Statuta Grada Ludbrega.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI