“Prvi čovjek grada nema sluha i odbija prijedloge koji nisu izašli iz njegove radionice”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nezavisni gradski vijećnik Mladen Žunko javio se pismom u našu redakciju reagirajući na nerješavanje problema s javnom rasvjetom o kojem smo već pisali, ali i na intervju koji je u prošlom broju za Podravski list dao gradonačelnik Dubravko Bilić.

Prvi problem koji je Mladen Žunko naglasio je javna rasvjeta na predjelu Katalena, u prigradskom naselju Vinogradi Ludbreški. Tamo je u jednom od odvojaka nedavno postavljena javna rasvjeta, no baš u predjelu gdje ljudi žive  nije.

– Odgovor Grada bio je da će se rasvjeta postaviti, prošlo više od mjesec dana, a ništa se nije dogodilo. Bilo je to rečeno samo u javnom prostoru, da bi se zadovoljila forma. Kasnije u privatnom razgovoru rečeno mi je da će teško doći do toga. Građani Ludbregi mene su kao gradskog vijećnika zamolili da im pomognem u ovom slučaju, a na ovaj način omalovažava se mene i građane – objasnio je Mladen Žunko, koji je posebno nezadovoljan načinom na koji se sve odvilo.

“Žalosno je da se koristila bolest vijećnika kako bi se prozivala oporba”

– Oznake kojima su obilježene bandere na koje je trebalo postaviti svjetiljke uklonjene su ispred kuća i postavljene ispred klijeti kako bi pojedincima svijetlile u rijetkim posjetima svom vinogradu, a obitelji sa starijim osobama i malom djecom ostale su u mraku. Radilo se to s pozicije moći, jer su oznake, koliko znam, premjestili članovi Mjesnog odbora – rekao je Mladen Žunko i osvrnuo se na stanje u Gradskom vijeću te navode Dubravka Bilića iznesene o oporbi.

–  Pokušavam kao nezavisni vijećnik pomagati sugrađanima i prenositi njihova pitanja i probleme, ukazivati na eventualne propuste kod donošenja odluka u Gradskom vijeću i predlagati određene stvari. Žao mi je što gradonačelnik Bilić nema sluha i odbija praktički sve što nije iz njegove „radionice“.

Žalosno je da se koristila bolest vijećnika kako bi se prozivala oporba. Predsjednik Gradskog vijeća na svečanoj sjednici Grada omalovažava gradske vijećnike, a zapravo bi trebao biti primjer ponašanja na sjednicama. Takva bahatost pridonosi rasipanju stranke pa zato članovi i odlaze (predsjednik MO Ludbreg podnio je ostavku,te vijećnica Happ ujedno i bivša predsjednica odbora za financije) – naveo je Mladen Žunko u svom reagiranju te dodao da gradonačelnik proziva oporbu da razmišlja o izborima koji su negdje daleko.

“Gradonačelnik proziva oporbu da razmišlja o izborima koji su negdje daleko”

– Ne razmišljam o izborima i politika me ne zanima. Zato sam i izašao iz stranke, što se za gradonačelnika ne može reći. Posljednjih godinu dana koketira sa svima (župan Čačić ga je odbacio, baš kao i HDZ na županijskoj razini), a to se događalo u vrijeme „rata“ u SDP-u gdje je poražen. Sada se navodno vraća SDP-u jer doći će novi izbori, a boji se sam imenom i prezimenom izaći pred građane.

Takvo ponašanje u politici naziva se „politička prostitucija“. Isto tako, Dubravko Bilić je ne tako davno osuđen te je priznao krivicu ostvarivanja „nepripadne koristi“, što smo mogli vidjeti u svim medijima. Želim vjerovati da će Dubravko Bilić ubuduće pružiti iskrenu ruku suradnje da svi zajedno donosimo odluke za bolje sutra i da mi u Gradskom vijeću slijedimo primjer naših vrijednih i marljivih sugrađana – napisao je Mladen Žunko u  reagiranju.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI