Prvi potez Martine Dalić: Radnicima diže koeficijente i uvodi nagradne dodatke

Kako doznajemo, Uprava Podravke je na današnjoj sjednici donijela paket mjera za unapređenje statusa i položaja radnika Podravke, a primjena počinje već s 1. travnja ove godine.

-Dosadašnji najniži koeficijenti složenosti poslova za radnike u Podravki d.d., Belupu d.d. i Mirni d.d. bit će povećani na 1,87 čime će biti obuhvaćeno gotovo 520 radnika – navode u kompaniji i dodaju:

-Svim radnicima Podravke d.d. i Mirne d.d. će biti povećan koeficijent učinka na 1,15 te će biti uveden i nagradni dodatak uz mjesečnu plaću u iznosu od 250 kuna što će se isplaćivati svaki mjesec.

Kako dodaju, opisani paket mjera obuhvaća nešto više od 3.250  radnika, a najveće apsolutno povećanje primanja u pravilu donosi radnicima s trenutno najnižim primanjima. Sve to koštat će Podravku 21 milijun kuna.

-Osobno mi je najvažnije da ove promjene donose najveće povećanje primanja za radnike koji su do sada bili najmanje plaćeni kako nitko u Podravci ne bi zarađivao plaću manju od minimalne. Vjerujem da ćemo u slučaju dobrih poslovnih rezultata biti u mogućnosti razgovarati i o daljnjim iskoracima – istaknula je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić nakon donošenja odluka usmjerenih na poboljšanje prava radnika.

Primanja radnika s najnižom stručnom spremom bez staža, koji ne ostvaruje dodatke za smjenski rad, porast će za oko 500 kuna u odnosu na ono što taj radnik prima danas.  Ako isti radnik ima više od 10 godina staža i ostvaruje prosječne posebne dodatke za, na primjer, smjenski rad i uvjete rada porast primanja uslijed navedenih mjera može biti veći od 700 kuna.

U kompaniji ističu i kako će do sredine travnja svim radnicima Podravke d.d., Belupa d.d. i Mirne d.d. biti će isplaćena i jednokratna nagrada u iznosu do 1250 kn neto za ostvarene rezultate poslovanja u 2020. godini.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI