Prvi radovi već na ljeto: Naša županija postaje obrazovni centar za elektrotehniku i računalstvo

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prostorima Županijske uprave danas je održana početna konferencija projekta Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji. Projekt je to vrijedan, u prvoj fazi, 30 milijuna kuna, a provodi ga Obrtnička škola u Koprivnici s partnerskom Strukovonom školom u Đuđevcu. Iznos je gotovo u potpunosti financiran od EU i države, dok će Županija morati platiti simboličnih 20-ak tisuća kuna.

Obrtnička škola u Koprivnici

Naša županija (prije svega Obrtnička škola Koprivnica i dio u Strukovnoj u Đurđevcu) posat će tako centar obrazovanja za elektrotehniku i računalstvo. U prvoj fazi kreću gradnje objekata i dogradnja škola te nabavka opreme. Moguće je da prvi radovi krenu već ovog ljeta. Očekuju se i natječaji za drugu fazu, vrijednu također 30 milijuna kuna, koja obuhvaća vrijednost edukacija nastavnika i izrade kurikuluma. Također, treba dodati kako se projekt ne odnosi samo na učenike, jer educirat će se moći svi koji žele biti kompetitivni i kompetentni na tržištu.

Predstavnica ministarstva obrazovanja Sonja Jeđud Tabula istaknula je kako su procesi počeli još 2018. godine kad je imenovana mreža centara kompetentnosti iz više područja diljem zemlje.

“Ono na što smo ciljali je bila i sinergija županija, razvojnih agencija, škola i ostalih partnera i to smo i dobili, da se podijeli taj osjećaj vlasništva, da to ne budu spomenici arhitekture nego pulsirajući centri”, rekla je Jeđud Tabula i dodala kako su prava vrijednost kurikulumi, edukacije i brojna putovanja i razmjene iskustava.

Župan Darko Koren istaknuo je kako je početna konferencija kraj jednog i početak drugog razdoblja u kojem se kreće s radom.

“Ovim projektom utjecat ćemo na obrazovanje i gospodarstvo naše županije, uz infrastrukturu i kurikulum, kao preduvjet za stvaranje stručnih mladih ljudi”, rekao je Koren.

Dodajmo i da su partneri u projektu Koprivničko-križevačka županija, Razvojna agencija PORA i mnogi drugi.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI