PRVI U DRŽAVI Luka Rogoz, najbolji hrvatski geograf: Za prosjek 5,0 učim samo sat vremena dnevno

Većinu gradiva naučim u školi, pa kod kuće ne moram puno učiti – priznaje Luka Rogoz


Autor: podravski.hr — 27.04.2018. / 10:50 Aktualno

Luka Rogoz ponos je cijele Podravine

Luka Rogoz iz Đurđevca državni je prvak iz geografije u kategoriji učenika prvih razreda srednje škole. Za učenika prvog razreda đurđevačke Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva to je bio već treći uzastopni nastup na državnom natjecanju iz geografije.
– Potajno sam priželjkivao prvo mjesto, kao i na svakom natjecanju na koje idem, i ovaj put mi je uspjelo biti najbolji. Titula državnog prvaka najbolji mi je poticaj za daljnje učenje te motiv da nastavim niz uspješnosti na državnim natjecanjima – ističe Luka Rogoz.
Za natjecanje Luka se počeo pripremati još od početka školske godine. Geografija mu je najdraži predmet i bio je uvjeren da će i ove godine izboriti državno natjecanje.
– Dobre pripreme su se isplatile. Učio sam gradivo koje se traži na državnim natjecanjima i ta priprema bila je ključna u osvajanju prvog mjesta – dodaje Luka Rogoz.
U ovoj školskoj godini Luka je osvojio i titulu županijskog prvaka iz matematike, a državno natjecanje izmaknulo mu je za jedan bod. Lani je, pak, kao osnovnoškolac bio i na državnom natjecanju iz informatike na kojem je osvojio peto mjesto. I u školi niže same uspjehe pa će nakon osam razreda osnovne škole i prvu gimnazijsku godinu završiti s prosjekom 5,0. Za učenje, ističe Luka, dnevno izdvaja sat vremena.
– Većinu gradiva naučim u školi tako da kod kuće ne moram puno učiti kako bih iz svih predmeta imao petice – kaže Luka Rogoz.
Iako iz geografije niže same uspjehe, zasad je Luki kod izbora budućeg zvanja na prvom mjestu programer.
– Još je prerano govoriti o izboru fakulteta jer me čekaju tri gimnazijske godine. No, kako sad stvari stoj moj izbor će biti Fakultet elektrotehnike i računarstva – zaključio je Luka Rogoz. (db)
FOTO: DARKO IMBRIŠA