PRVI U REGIJI U osnovnoj školi žele izgraditi pravi pravcati bazen

Podravski list profile

Gradska uprava naumila je u Ludbregu graditi bazen. Doduše, radi se o školskom bazenu, ali bi provedba ovog projekta svakako bila velika novost za građane Ludbrega koji bi se time izdvojili od svojih susjeda, manjih gradova u Županiji. Naravno, bazen koji bi se prvenstveno koristio u školske svrhe mogao bi imati i svoju komercijalnu djelatnost.

Ovu vijest potvrdio nam je gradonačelnik Dubravko Bilić, koji je najavio da će pojedinosti cijelog projekta biti poznate vrlo brzo.

– Zbog želje da djeci osiguramo najbolje uvjete u pogledu obrazovanja, pokrenuli smo projektiranje školskog bazena i izradu projektne dokumentacije i uskoro ćemo javnosti prezentirati cijeli projekt – objasnio je Dubravko Bilić.

No, priča s osnovnom školom u Ludbregu tu ne staje. Naime, Ludbreg je kao grad zatražio od Županijske skupštine da osnivačka prava sa Županije prenese u Grad Ludbreg, napominjući da bi se Grad bolje brinuo o svojoj školi nego Županija koja se mora brinuti o onim školama čiji su oni osnivači.

– Nismo odustali i ponovno ćemo zatražiti osnivačka prava nad Osnovnom školom Ludbreg. Nadamo se da će Varaždinska županija pokazati više razumijevanja nego prošli put, jer time ćemo ovaj važan projekt školskog bazena uspjeti realizirati – dodao je Dubravko Bilić.

No, varaždinski župan Radimir Čačić tada je o tome imao vrlo jasno mišljenje.

– Zar je Osnovna škola Ludbreg nešto posebno? Tko tu od koga radi bedaka? Gradonačelnik Bilić želi upravljati školskim vijećem da bi zaposlio Šteficu ili Franciku, i postavio ravnatelja. Ne prodajmo demagogiju – rekao je župan Čačić na pitanje novinara o inicijativu Grada Ludbrega. Sve u svemu, bit će zanimljivo vidjeti kako će Županija reagirati na ovaj novi projekt gradske uprave kad budu poznate pojedinosti i način financiranja.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI