Prvo ga sud oslobio zbog držanja pištolja, a onda mu ga i uzeo!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac (74) iz Glogovca, mjesta u općini Koprivnički Bregi, presudom Općinskog suda u Koprivnici oslobođen je optužbe za nezakonito držanje oružja, no odlukom prekršajne sutkinje Dubravke Končar-Brodarić, svejedno je ostao bez zračnog pištolja koji su mu policajci pronašli.

Kako je to moguće, biti oslobođen, no svejedno ostati bez oružja, otkrila je nedavna presuda koprivničkog suda koja na zanimljiv način pokazuje kako se s velikom brigom treba postupati prema oružju. Kako navodi presuda, policajci su kod 74-godišnjaka pronašli zračni pištolj gamo PR-45 koji nije bio prijavljen, a koji je nabavio unatrag četiri godine. Kako je posjedovanje zračnog oružja dopušteno samo uz prijavu policiji, što ovdje nije bio slučaj, pištolj mu je oduzet, a protiv njega je pokrenut prekršajni postupak.

Okrivljeni 74-godišnjak tijekom ispitivanja policijskih službenika rekao je kako nije znao da mora prijaviti zračni pištolj. Kako ga je nabavio prije četiri godine, tada je na snazi bila druga zakonska odredba, i on ga zaista nije morao prijaviti policiji. Kako je zakon o nabavi i posjedovanju oružja izmijenjen 1. studenog 2018. godine te je dopušten rok od godinu dana da se prijavi nadležnim tijelima, a 74-godišnjak je oružje nabavio prije tog roka, sutkinja Dubravka Končar Brodarić ocijenila je kako se ne može staviti na teret 74-godišnjaku da je počinio prekršaj za koji ga se tereti zato upravo zato što je pištolj nabavljen prije stupanja na snagu zakonskih izmjena.

No, kako taj pištolj nije čuvao kako je to propisano, već je to činio vrlo neodgovorno te je pištolj bio lako dostupan drugima, samim time i opasan, sutkinja je prema prijedlogu policije 74-godišnjaku trajno oduzela zračni pištolj.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI