SVE IM RASTE Podravka u šest mjeseci prodala više od dvije milijarde kuna robe, profit se udvostručio

I tržište je snažno reagiralo na objavu Podravkinih poslovnih rezultata. U jednom je času cijena Podravkine dionice na Zagrebačkoj burzi danas probila granicu od 340 kuna uz rast od sedam posto


Autor: podravski.hr — 23.07.2018. / 12:10 Aktualno

Šef uprave Podravke Marin Pucar

Grupa Podravka u prvom je polugodištu ove godine ostvarila više od dvije milijarde kuna prihoda od prodaje uz neto dobit od 121 milijun kuna. Podravka je pritom ostvarila profit od 85 milijuna, a Belupo 36 milijuna kuna.
Prodaja je, dakle, rasla više od četiri posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a profit je skočio više od sto posto. Nerevidirane financijske rezultate potvrdili su danas Nadzorni odbor i Uprava Podravke na zajedničkoj sjednici.
I tržište je snažno reagiralo na objavu Podravkinih poslovnih rezultata. U jednom je času cijena Podravkine dionice na Zagrebačkoj burzi danas probila granicu od 340 kuna uz rast od otprilike sedam posto.
“Riječ je o najboljem operativnom rezultatu i najvišoj operativnoj dobiti prvog polugodišta u dugogodišnjoj Podravkinoj povijesti, a valja istaknuti kako je navedeno ostvarenje rezultat organskog rasta bez izvanrednih utjecaja, što dodatno potvrđuje uspješnost poslovanja Grupe Podravka u prvom polugodištu”, priopćili su danas iz Podravke.
Regija Adria i dalje je najznačajnije Podravkino tržište na kojem je u prvih šest mjeseci ostvareno 1,4 milijarde kuna prodaje uz rast od 3,4 posto. Kad je riječ o kategorijama proizvoda, valja naglasiti kako je Vegetina divizija Kulinarstvo ostvarila rast prodaje od 4,4 posto, Dječja hrana skočila je sedam posto, a Belupova prodaja veća je za 6,4 posto.
Podravka je obavijestila i kako je procijenila nadoknadivost prijavljenih potraživanja u Agrokoru te napravila umanjenje vrijednosti potraživanja u iznosu od 44 milijuna kuna koje je teretilo lanjsko poslovanje koprivničke kompanije.
– Na dan 30. lipnja 2018. potraživanja Podravke prema društvima koncerna Agrokor sa sjedištem u Hrvatskoj iznosila su 47,7 milijuna kuna, od čega je 15,8 milijuna tzv. granični dug, milijun kuna stari dug, dok ostatak iznosa predstavljaju potraživanja iz redovitog poslovanja – naglašavaju u Podravki. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF