VIDEO/FOTO Gradonačelnik (SDP) i Podravkina menadžerica (HDZ) gladnom puku dijelili grah

Biciklisti i pješaci koji su se okupili na Kalniku u 13 sati počastili su se grahom


Autor: podravski.hr — 01.05.2018. / 18:32 Aktualno

Mišel Jakšić i Ljiljana Šapina (desno) grabe Podravkin grah

Budnicom Puhačkog orkestra ulicama započelo je današnje obilježavanje Praznika rada u Koprivnici. Koprivnički ‘puhači’ dobro su razbudili građane jer je već od jutra Zrinski trg bio pun šetača koji su posjetili neka od organiziranih događanja poput Sajma cvijeća ili pak neku od dječjih igraonica.
Sunčano vrijeme dobro je napunilo terase kafića, a točno u 12 sati gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) i članica uprave Podravke Ljiljana Šapina (HDZ) sa suradnicima i marljivim pomagačima podijelili su okupljenim građanima 4500 porcija prvosvibanjskog graha koje je pripremila Podravka.
– Grah smo počeli pripremati već u ponedjeljak, a za 2400 litara graha bilo nam je potrebno 280 kilograma graha, oko pola tone Podravkine šunke i lopatice, 60 kilograma kobasica i isto toliko špeka hamburgera i 100 kilograma luka. Sve to zalili smo s 1200 litara vode – kazao je Zlatko Sedlanić, Podravkin promotor kulinarstva koji je nadgledao cijeli proces pripreme.

PODJELA GRAHA U ĐURĐEVCU

U deset sati s križevačkog Trga J. J. Strossmayera krenuo je deveti Županijski polumaraton Križevci – Kalnik, a cilj je trkačima bio Planinarski dom na Kalniku gdje je već od 11 sati počela fešta uz živu glazbu. Biciklisti i pješaci koji su se okupili na Kalniku u 13 sati počastili su se grahom, a u 14 sati kreće malonogometni turnir kod OŠ Kalnik.
Grah je oko podne podijeljen i u Đurđevcu, i to na dvije lokacije, u park-šumi Borik, te ispred prostorija SDP-a u Ulici kralja Tomislava (ispred starog vatrogasnog doma). Općina Virje svoje je mještane grahom počastila u Miholjancu kod ‘Fratrovog zdenca’, a okupljene od podne zabavlja i glazbeni sastav. (sm)

PODJELA GRAHA U KOPRIVNICI

PRVI MAJ U LUDBREGU

FOTO: NIKOLA WOLF