Pučići na mukama, susjedov bambus nam uništava kuću

Podravski list profile

Jurica i Melanija Pučić iz Legrada nazvali su redakciju Podravskog lista kako bi se potužili na susjeda koji je u svom dvorištu, a do njihove kuće, zasadio bambus i sad to raslinje prijeti stabilnosti njihova doma.

– Vidite kako taj bambus raste meni pod temelje kuće. Iako suprug radi, nemamo novca da kupimo novu, a ako se ovo ovako nastavi, naš će se dom srušiti. Osim toga, vrt su sasvim zapustili pa se to granje širi na naš posjed – objasnila nam je Melanija Pučić te nam pokazala kako to izgleda s njihove strane. Osim granja i visokog raslinja koje izgleda neuredno, bambus se proširio i na njihov vrt. Potužila nam se kako je vlasnik otišao u Njemačku, jedan čovjek to za njega održava, no nisu zadovoljni kako se brine o imanju.

Vlasnici kažu da im bambus podriva temelje kuće

– Nedavno sam dobila kaznu 600 kuna od komunalnog redara jer sam zapalila suho raslinje i bambus koji smo pokosili da nam više ne smeta. To me prijavio ovaj čovjek koji to održava – rekla je Melanija. Prozvani kućepazitelj Ante za vrijeme našeg razgovora baš je bio došao kositi travu. Kazao nam je kako nikoga nije prijavio komunalnom redaru, a i da on nije kriv što bambus brzo raste.

– Sad sam došao i pokosit ću opet, prije nisam mogao zbog vremena. Što se tiče optužbi da sam je prijavio komunalnom redaru, to nije istina. Komunalni redar hoda po selu i gleda tko što radi i vidio se da se tu nešto pali. Osim toga, susjedi nisu dobili kaznu, već opomenu zbog spaljivanja. Znam jer sam išao osobno pitati u Općini što se dogodilo – kazao je Ante. Veli da su Pučići zapravo prijavili njega zbog bambusa, a i da on često pali granje, pa nije dobio kaznu.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti