Pučići na mukama, susjedov bambus nam uništava kuću

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jurica i Melanija Pučić iz Legrada nazvali su redakciju Podravskog lista kako bi se potužili na susjeda koji je u svom dvorištu, a do njihove kuće, zasadio bambus i sad to raslinje prijeti stabilnosti njihova doma.

– Vidite kako taj bambus raste meni pod temelje kuće. Iako suprug radi, nemamo novca da kupimo novu, a ako se ovo ovako nastavi, naš će se dom srušiti. Osim toga, vrt su sasvim zapustili pa se to granje širi na naš posjed – objasnila nam je Melanija Pučić te nam pokazala kako to izgleda s njihove strane. Osim granja i visokog raslinja koje izgleda neuredno, bambus se proširio i na njihov vrt. Potužila nam se kako je vlasnik otišao u Njemačku, jedan čovjek to za njega održava, no nisu zadovoljni kako se brine o imanju.

Vlasnici kažu da im bambus podriva temelje kuće

– Nedavno sam dobila kaznu 600 kuna od komunalnog redara jer sam zapalila suho raslinje i bambus koji smo pokosili da nam više ne smeta. To me prijavio ovaj čovjek koji to održava – rekla je Melanija. Prozvani kućepazitelj Ante za vrijeme našeg razgovora baš je bio došao kositi travu. Kazao nam je kako nikoga nije prijavio komunalnom redaru, a i da on nije kriv što bambus brzo raste.

– Sad sam došao i pokosit ću opet, prije nisam mogao zbog vremena. Što se tiče optužbi da sam je prijavio komunalnom redaru, to nije istina. Komunalni redar hoda po selu i gleda tko što radi i vidio se da se tu nešto pali. Osim toga, susjedi nisu dobili kaznu, već opomenu zbog spaljivanja. Znam jer sam išao osobno pitati u Općini što se dogodilo – kazao je Ante. Veli da su Pučići zapravo prijavili njega zbog bambusa, a i da on često pali granje, pa nije dobio kaznu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI